Van Memur-Sen'i ziyaret eden HÜDA PAR: Sorunların takipçisi olacağız

HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Zafer Yavuzer ve beraberindeki heyet kentteki engelli derneklerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Politika Haberleri 5.12.2023 01:17:00 0
Van Memur-Sen
Tarih: 05.12.2023 01:17 Güncelleme: 05.12.2023 12:32

HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Zafer Yavuzer ve beraberindeki heyet, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği, Van Görme Engelliler Spor Kulübü ve Memur Sen Engelliler Komisyonunu ziyaret etti. Engellilerin yaşadığı sorunlar ve talepler dinlenerek tek tek not alındı.

İlk olarak Memur Sen Engelliler Komisyonunu Genel Başkan Yardımcısı Kasım Emek’i ziyaret eden heyet, engelli vatandaşların bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğinin altını çizdi. HÜDA PAR’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Emek, engelli bireylerin ulaşım ve sosyal hayatta yaşadıkları sorunları dile getirdi. 

Daha sonra Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hanifi Baykara ve dernek üyeleriyle bir araya gelen HÜDA PAR heyeti, burada da engelli sporcuların sorun ve taleplerini not alarak yapılması gereken çalışmaları istişare etti. Dernek Başkanı Baykara, toplumun kendilerine karşı daha duyarlı olmasını istediklerini belirterek, özel sektör ve kamuda engellilerin daha çok istihdam edilmesi gerektiğini ifade etti. HÜDA PAR heyetini basketbol maçına davet eden Baykara, spor dallarındaki çalışmalarını anlatarak destek istedi.

Son olarak Van Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mail Tam’ı ziyaret eden Başkan Yardımcısı Yavuzer ve ekibi, görme engellilerin trafikte, ulaşımda ve sosyal hayatta yaşadıkları sorunları dinledi.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN TAKİPÇİ OLACAĞIZ”
Tüm bu sorunları tek tek not alan HÜDA PAR heyeti çözüm noktasında ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Başkan Yardımcısı Yavuzer, “Engelli vatandaşlarımızın sadece bir gün değil her gün hatırlanması gerekiyor. Trafikte, eğitimde, sporda ve hayatın her alanında birçok sorunla karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın önündeki bu engellerin kaldırılması için yerel yönetimler ve genel merkez düzeyinde girişimlerimiz olacak. Özellikle toplu taşıma araçlarında yaşadıkları problemlerin biran önce çözülmesi gerekiyor. Bu sorunların çözüm noktasında sonuna kadar takipçisi olacağız.” dedi.


Haber Kaynak : İHA
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °