Emniyet Teşkilatı’ndan Atatürk’ün vefatının 84. yıl dönümünde Anıtkabir’e ziyaret

Emniyet Teşkilatı’ndan Atatürk’ün vefatının 84. yıl dönümünde Anıtkabir’e ziyaret

Asayiş Haberleri 8.11.2022 10:47:57 0
Emniyet Teşkilatı’ndan Atatürk’ün vefatının 84. yıl dönümünde Anıtkabir’e ziyaret
Tarih: 08.11.2022 10:47
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve beraberindeki heyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’üncü yılı sebebiyle Anıtkabir’e ziyarette bulundu.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, üst düzey emniyet müdürleri ve çeşitli birimlerden emniyet mensupları, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84’üncü yılı sebebiyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Aslanlı Yol’da yürüyen Aktaş ve beraberindeki heyet mozoleye gelerek çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunan Aktaş ve beraberindekiler, Anıtkabir’in merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Aktaş, şunları kaydetti:
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Aziz milletimizle birlikte verdiğiniz bağımsızlık mücadelesi neticesinde emsalsiz bir zafer kazanılmış, Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşu da bu zaferi taçlandırmıştır. İki asra yaklaşan mazisi ve tecrübesinden aldığı güçle, ‘güvenli ve güçlü Türkiye’ ideali doğrultusunda; teknik ve beşeri kapasitesini arttıran bütün suçlarla mücadelede üstün bir performans ortaya koyan, tecrübe ve eğitim desteği ile dünya şehirlerinin güvenliğine de katkı sunan ve dünyanın en prestijli teşkilatlarından biri konumunda bulunan Türk Polis Teşkilatımız, her geçen gün göğsümüzü kabartmakta, saygın kimliğini korumak için var gücüyle çalışmaktadır. Ülkemizin tarih sahnesinde hak ettiği almak için ortaya koyduğu güçlü iradeden aldığımız feyzle, dün olduğu gibi bugün de tüm ihanet odaklarının karşısında dimdik durmaya devam edecek, Türkiye Cumhuriyeti’ni muhafaza ve müdafaa kararlılığımızı koruyacağız. Küllerinden doğmak dünyanın gıpta ile izlediği bir konuma yükselen cennet vatanımızın istikbalini ve istiklalini hedef alan her türlü şer ve ihanet odağına karşı tavizsiz sürdürdüğümüz mücadelemizde, milletimizin emir ve hizmetinde olmak hiç şüphesiz ki bizler için en büyük övünç kaynağıdır. Aziz hatıranız önünde, vatanımızı korumak, milletimizin esenliğini sağlamak, milli ve manevi değerlerimizi ilelebet yaşatmak için sadakatle çalışacağımızı bir kez daha ifade ederken, şahsınızı ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor; ebediyete irtihalinizin 84. yılında manevi huzurumuzda saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

Haber Kaynak : İHA
Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °