Sahipsiz Mikrofon 43. bölüm: Van’da Shopping  Fest ve belediyelerde bahar hareketliği  

Sahipsiz Mikrofon 43. bölüm: Van’da Shopping  Fest ve belediyelerde bahar hareketliği  

Programlar 19.03.2022 16:15:00 0
Sahipsiz Mikrofon 43. bölüm: Van’da Shopping  Fest ve belediyelerde bahar hareketliği  
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Vangölü TV’de yayınlanan A.Baki Karaca’nın hazırlayıp sunduğu Sahipsiz Mikrofon Programının bu haftaki gündemi Van’da Shopping Fest ve belediyelerde bahar hareketliği  oldu.

Ülkelerindeki 14 günlük Nevruz tatilini değerlendirmek için kente gelen İranlı turistleri ağırlamak amacıyla bu yıl 6’ncısı düzenlenen “Van Shopping Fest” adlı alışveriş festivali başladı.

Van’da kentin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliklerin tanıtılması, marka değerine katkı sağlanması, yerel piyasanın canlandırılması amacıyla İranlıların Nevruz tatiline göre ayarlanan 'Shopping Fest' alışveriş festivali start aldı. Korona virüs nedeniyle 2 yıl ara verilen alışveriş festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinliklere Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, VAN ESOB Başkanı İsa Berge, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  

Van ve Bitlis il ve ilçe belediyelerinin bir araya gelerek oluşturdukları Vangölü Belediyeler Birliği, Van Gölü için toplandı.

Edremit Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Vangölü Belediyeler Birliği toplantısı Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van ve Bitlis’teki belediye başkanları ve yetkilileriyle kurum amirlerinin katılımıyla başladı. Programa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan Tatvan Belediye Başkanı M.Emin Geylani, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, ,Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas katıldı.

Kaynak: Vangölü TV

Programın detayları videoda…


Cuma 18.5 ° / 11.1 °
Cumartesi 18.8 ° / 10.9 °
Pazar 18.8 ° / 10.8 °