Zeydan İlk Seçim Değerlendirmesi: 'Van'da Barış Kazandı!'

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminden zaferle çıkan Abdullah Zeydan ilk açıklamasında "Van'da Barış Kazandı!" ifadelerin ikullandı.

Van Haberleri 1.04.2024 13:09:00 0
Zeydan İlk Seçim Değerlendirmesi:
Tarih: 01.04.2024 13:09 Güncelleme: 01.04.2024 14:18

Van Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı Zeydan: "Seçimin Kazananı Barış"

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan, 31 Mart yerel seçimlerinde en yüksek oy oranı ile seçilerek başkanlık koltuğuna oturdu. Seçim sürecinin ardından ilk açıklamalarda bulunan Başkan Zeydan, seçmenine şükranlarını sundu ve seçim sürecinin asıl kazananının barış olduğunu vurguladı.

DEM PARTİ VAN'DA TARİH YAZDI

Dün gerçekleştirilen yerel seçimler sonucunda toplamda 242 bin 144 oy alarak Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan, parti seçmenine minnettarlığını dile getirdi. DEM Parti'nin destek veren tüm üyelerine teşekkür eden Zeydan, barışçıl ve kardeşlik dolu bir döneme imza atmak istediklerini belirtti. Bu kapsamda, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Neslihan Şedal ile birlikte daha yaşanılabilir bir Van yaratmak için ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını ifade etti.

14 BELEDİYEDE DEM PARTİ ZAFERİ

Abdullah Zeydan, yaptığı açıklamada seçimlerde elde edilen başarının; gece gündüz çalışan partililerin ve fedakar halkın eseri olduğunu dile getirdi. Van'da kazanılan 13 belediye ile birlikte Bahçesaray'ın da önde olduğunu belirten Zeydan, toplumun barış ve kardeşlik yönünde gösterdiği çabanın meyvelerini topladıklarını söyledi. Van halkının üstüne düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiğini, şimdi sıranın kendilerinde olduğunu ve gece gündüz demeden çalışarak halka layık hizmetler sunacaklarını ifade etti. Ayrıca, zindanlarda umut bekleyen yoldaşlarına özgürlük ışığı olacak bu zaferi tüm halka ve seçilen arkadaşlarına armağan ettiğini paylaştı.

Kaynak: Yeni Doğu Gazetesi


Cumartesi 14.1 ° / 7.4 °
Pazar 15.5 ° / 7 °
Pazartesi 15 ° / 5.7 °