Zamana Meydan Okuyan Proje: 'Van Çevre Yolu 14 Yaşında'

Van Çevre Yolu inşaatı sonsuzluğa mı uzuyor? Van TSO Başkanı Necdet Takva'dan dikkat çeken açıklama

Van Haberleri 27.02.2024 21:07:00 0
Zamana Meydan Okuyan Proje:
Tarih: 27.02.2024 21:07 Güncelleme: 28.02.2024 14:55

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva'nın, tamamlanması yılan hikâyesine dönen ve 14 yıldır inşaatı süren Van Çevre Yolu ile ilgili manidar sosyal medya paylaşımı kamuoyunun gündemine oturdu.

Takva, inşaatın halen bitmemiş olması ve yaşanan sürekli erteleme kararlarına dair, sosyal medya üzerinden "Van'ın çevre yolu 14 yaşında!" ifadesini kullanarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını işaret etti.

ZAMANA MEYDAN OKUYAN PROJE

2003 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Van ziyareti sırasında temel atma töreni düzenlenen yolun yapım işlemleri bazı nedenlerden dolayı aralıksız olarak ertelenmeye devam ediyor. O günden bu yana geçen süre zarfında hükümet yetkilileri ve yerel yönetimler projenin ilerlemesi hakkında çeşitli taahhüt ve açıklamalarda bulundu.

SÜREKLİ ERTELENEN BİTİŞ TARİHİ

Van Valisi Ozan Balcı'nın yanı sıra birtakım yetkililer projenin seyrini ve tamamlanma zamanını sık sık gündeme getirdi, ancak bu beyanlara rağmen yolun bitişi hep ileri bir tarihe ertelendi. Son olarak ortaya koyulan planlar ve yapılan açıklamalara göre, yolun 2024 yılı içinde tamamlanması öngörülüyor.

MECLİSTE GÜNDEM OLDU

Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ise konuyu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçe görüşmeleri sırasında yaşanan gecikmeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na iletti. Bakan Uraloğlu'nun verdiği cevapta, projenin yüzde 41'lik kısmının tamamlandığını ve 2025 yılında yolun tamamlanabileceğini öne sürdü.

VAN TSO BAŞKANI TAKVA'DAN GÖNDERME

14 yıldır tamamlanmayı bekleyen Van Çevre Yolu inşaatının "14 yaşına" girmesi sebebiyle yapılan dikkate değer sosyal medya paylaşımı, projedeki aşırı gecikmelere dikkati çekerken aynı zamanda bölge insanının beklentilerini de yansıtıyor. Başkan Takva'nın bu paylaşımı, Van'ın uzun zamandır beklediği bu önemli projenin akıbetine dair yetkililere ve kamuoyuna sesleniş niteliği taşıyor.

 

 

Kaynak: Vangölü TV


Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °