YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi ayaktan muayene ücretleri tepki topluyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi ayaktan muayene ücretleri vatandaşları ekonomik açıdan zor durumda bırakıp mağduriyet yaşamalarına neden oluyor.

Van Haberleri 12.09.2023 18:07:00 0
YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi ayaktan muayene ücretleri tepki topluyor
Tarih: 12.09.2023 18:08

Sağlık alanında önemli iki kamu hastanelerinden biri olan Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezinin ayaktan muayene ücretleri cep yakıyor. Gazetemize konuşan hasta yakınları, “İnsanların ücretsiz sağlık hizmeti alabilmesi en temel haklardan biridir. Hasta muayene ücreti ödediğimiz yetmezmiş gibi ilaç fiyatları da aşırı derecede artmış durumda. Mevcut fiyatlar bizleri çok zorlamaktadır. Bir an evvel fiyat ayarlanması yapılmasını bekliyoruz” diye konuştular.

Beyin ve sinir cerrahisi muayene ücreti 366 lira, cildiye dermatoloji muayene ücreti 276 lira, endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları 454 lira, fiziksel tıp ve rehabilitasyon 332 lira, genel cerrahi 366 lira, göğüs cerrahisi 423 lira, göz hastalıkları 367 lira, dahiliye hematoloji 368 lira, iç hastalıkları 368 lira, kadın hastalıkları ve doğum 454 lira, kalp ve damar cerrahisi 368 lira, kardiyoloji 519 lira, kulak, burun, boğaz hastalıkları 479 lira, nöroloji 336 lira, ortopedi ve travmatoloji 326 lira, ruh sağlığı ve hastalıkları 476 lira, çocuk hematoloji 336 lira, üroloji hastalarından 366 lira muayene ücreti alınıyor.

“ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ TEMEL HAKLARIMIZDAN BİRİDİR”

Ayaktan muayene ücretlerine tepki gösteren vatandaşlar, “Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezinde ayaktan muayene ücret fiyatları belimizi büküyor. Muayene ücretlerinin yüksekliğinden dolayı hastaneye gitmekten korkar olduk. Zaten ülke olarak ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. En azından devlet kurumları vatandaşlara bu konuda yardımcı olmalı. Ücretsiz sağlık hizmeti almak en temel haklarımızdan biridir. Ancak gelin görün ki hastaneye muayene ücreti ödediğimiz yetmezmiş gibi bunun yanında ilaç fiyatları da aşırı derecede artmış durumda. Buradan yetkililere ve hastane yönetimine seslenmek istiyoruz. Vatandaşların ödeyebileceği ayaktan muayene ücretleri yeniden belirlenmeli. Sağlık hizmeti alırken ekonomik kaygı içinde olmak istemiyoruz. Mevcut rakamlar bizleri zorlamaktadır. Bir an evvel muayene fiyatlarının düzeltilmesini bekliyoruz” dediler.


 

Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi


Cuma 14.5 ° / 6.4 °
Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °