YSK'dan Vatan Partisi'nin Van Büyükşehir İçin Mazbata İptal İstemini Reddetti

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının DEM'li Abdullah Zeydan'a verilmesine itiraz eden Vatan Partisi'nin talebini YSK reddetti.

Van Haberleri 10.04.2024 18:52:00 0
YSK
Tarih: 10.04.2024 18:52 Güncelleme: 15.04.2024 15:02

YSK, Vatan Partisi'nin Van itirazını kabul etmedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 1 Mart yerel seçimlerin ardından şimdiye kadar çeşitli illerden gelen seçim itirazlarına ilişkin kararlarını açıkladı. YSK'nın değerlendirdiği itirazlar arasında Vatan Partisi'nin Van Büyükşehir Belediye seçimleriyle ilgili itirazı da yer aldı. Kurul, topladığı bilgi ve belgeler ışığında Vatan Partisi'nin Van Büyükşehir Belediyesi seçim sonuçlarına yönelik yapmış olduğu itirazı reddettiğini duyurdu.

VATAN PARTİSİ'NİN TALEPLERİ DEĞERSİZ KALDI

Vatan Partisi'nin, Dem Parti adayına mazbatanın verilmesine itirazı karşılık bulmadı. YSK, ayrıca AK Parti'nin Kütahya Emet ve Ardahan Merkez ilçesinde oyların yeniden sayımı talebini de reddetme kararı aldı.

DİĞER PARTİLERİN TALEPLERİNE DE RET

Bununla birlikte, YSK'dan diğer siyasi partilerin taleplerine yönelik de olumsuz yanıtlar geldi. CHP'nin Kırklareli ve birkaç ilçesindeki oyların yeniden sayım talepleri, MHP'nin Amasya'da seçimlerin yeniletilmesi talebi ve Yeniden Refah Partisi'nin Şanlıurfa Siverek ve Gaziantep Oğuzeli ilçesindeki seçimlerin iptali yönündeki istekleri de YSK tarafından reddedildi. Dem Parti'nin Şırnak ve Bitlis Güroymak ilçelerinde seçimlerin iptali isteği ile diğer itirazları da kabul görmedi. Büyük Birlik Partisi'nin Bolu Gerede, Erzurum İspir ve Adana Kozan'daki mazbata ve oy sayım talepleri de ret yüzü gördü.

YSK'nın kararları, yerel seçim sürecinde önemli bir aşama olan itiraz sürecinin bir bölümünü sonuçlandırmış oldu. Partilerin seçim süreciyle ilgili diğer itirazlarının değerlendirilmesine devam edileceği belirtildi.


Cumartesi 14.1 ° / 7.4 °
Pazar 15.5 ° / 7 °
Pazartesi 15 ° / 5.7 °