Yapıcıoğlu’ndan Van’ın sorunları ile ilgili açıklama 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Van’a geldi.

Van Haberleri 13.08.2022 16:11:00 0
Yapıcıoğlu’ndan Van’ın sorunları ile ilgili açıklama 
Tarih: 13.08.2022 16:13

VANGÖLÜ TV ÖZEL 
Çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Van’a gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu beraberindeki Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya, Genel İdare Kurul Üyesi Mahmut İrtem, Bölge Koordinatörü Ferhat Aköz ve HÜDA PAR İl Başkanı Rasim Saygın ile birlikte Van’daki yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi.
Yapıcıoğlu, yaptığı basın toplantısında Van’ın sorunlarına değinerek şu açıklamalarda bulundu: 

YAPICIOĞLU,“VAN’DA EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİKTİR” 
Doğunun incisi olan Van sorunlar yumağı oldu. Memleketin her yerinde sorunlar var ama bu sorunlar buralarda daha şiddetli bir şekilde hissediliyor. En büyük sorun işsizliktir. Bazı köylerde hane sayısı kadar dışarıya insan gönderdiklerini daha doğrusu köy nüfusu kadar gençlerin dışarıya çalışmaya gittiğini öğrendik. Bunlar aslında şanslı olanlar birde iş bulamayanlar var.

YAPICIOĞLU, “ESNAFIN DURUMU ÇOK İYİ DEĞİL”
Esnafın durumu çok iyi değil. Vatandaşın alım gücünün düştüğü herkesin malumudur. Ama sınır ili olan Van'ın, bu sınır ili olma avantajlarını yeterince kullanamıyor. Çünkü pandemide en uzun süre kapalı kalan, en geç açılan ve halen de 24 saat esasına göre açık olmayan bir kapıdan bahsediyoruz. Bunun için eğer İran tarafından kaynaklanıyorsa bile, yetkililerin mutlaka bu konuyu görüşmesi, bazı girişimlerde bulunması ve o kapının sürekli işler halde olması Van'ı, Van esnafını rahatlatacaktır. Vanlı hemşerilerimiz bu konuda bazı girişimlerin yapılmasını bekliyor. Bizde bunların takipçisi olacağız.

YAPICIOĞLU, “YILAN HİKÂYESİNE DÖNEN BİR ÇEVRE YOLU, 10 YILDIR BİR TÜRLÜ BİTİRİLEMİYOR”
Van'da yılan hikâyesine dönen bir çevre yolu sorunu var. Van'da 50-60 kilometrelik bir çevre yolu, 10 yıldır bir türlü bitirilemiyor. Bu kadar sürede, bu kadarcık bir yol bitmez mi? Bu soruyu haklı olarak vatandaş soruyor. Biz de vatandaşlarımızın bu sorusunu tercüman oluyoruz. 18. Maddeyle ilgili şikâyetler var. Bu şikâyetler devam ediyor. Maalesef bunların düzeltileceği yönünde bir ışık da belirmiş değil. Belediye hizmetleri anlamında yoğun bir şikâyet var. Van Otogarı 2011 depreminden bu yana prefabrik bir halde hizmet vermeye devam ediyor. Düzgün bir otogar talebi var. Yolların yetersizliği herkesin malumudur. Stadyumla ilgili yine benzer sıkıntılar var. Van Gölü 'Sit Alanı' ilan edildi ama maalesef kirletilmesi de engellenemiyor.

Kaynak: Vangölü TV


Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °