Vanspor Maçtan Çekilme Krizi: TFF'den Ağır Cezalar Yolda

Vanspor'un maçı terk etmesi üzerine TFF'den ağır yaptırımlar gelmesini gündeme getirdi.

Spor Haberleri 4.05.2024 23:30:00 0
Vanspor Maçtan Çekilme Krizi: TFF
Tarih: 04.05.2024 23:30 Güncelleme: 06.05.2024 13:39

Vanspor'un şampiyonluk yolunda tepki için sahadan çekilmesi.

Ligin son haftasında Vanspor'un sahadan çekilmesi futbol gündemini sarsarken, Vanspor'un alması muhtemel cezalar merak konusu oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu tür durumlar için birtakım yaptırımlar öngörmekte. Vanspor, Serik Belediyespor karşısındaki hükmen mağlubiyetin yanı sıra daha ağır yaptırımlarla karşılaşabilir.

VANSPOR NEDEN SAHADAN ÇEKİLDİ?

Vanspor, ligin bitimine bir hafta kala lider Erokspor'un 2 puan gerisindeyken, bir üst lig için şampiyonluk umudunu sürdürüyordu. Serik Belediyespor'un şike şüpheleri altında aldığı kararı protesto etmek için Vanspor, sahadan çekilme kararı aldı. Serik Belediyespor oyuncularının yönetimle yaşadığı anlaşmazlık üzerine, Serik Belediyespor yönetimi U-19 takımıyla maça çıkma kararı aldı. Bu durum, Vanspor yönetimini karşılaşmanın 22. dakikasında takımını sahadan çekmeye itti.

TFF'NİN VEREBİLECEĞİ CEZALAR NE OLACAK?

Futbol Müsabaka Talimatının 24. maddesi uyarınca, Vanspor'a hem puan silme hem de para ve tazminat cezası verilebilir. Sahadan çekilen bir takımın hükmen mağlubiyetle cezalandırılmasının yanı sıra, kazanılacak puan kadar puanının silinmesi de söz konusu olabilir. Ayrıca Vanspor, müsabakadan doğan tüm masrafları ve karşı takımın uğradığı zararları tazmin etmekle yükümlü tutulabilecek. Eğer takım ikinci kez bu durumu tekrarlarsa, ligden düşürülme cezasıyla karşı karşıya kalabilir. Play-off sürecine etkisi konusunda ise, Vanspor'un daha önce garantilediği pozisyon dolayısıyla herhangi bir risk altında olmadığı anlaşılıyor.

PLAY OFF ETKİLENİR Mİ?

Vanspor'a verilecek olası puan silme cezasının, takımın play-off aşamasındaki durumunu etkileyip etkilemeyeceği de merak edilen bir başka konu. Ancak bu ceza, Vanspor'un ligin bitimine haftalar önce garantilediği play-off'a katılımını riske atmıyor gibi görünüyor. Olası puan silme durumunda bile, Vanspor'un sıralamasında bir değişiklik beklenmiyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °