Van'ın Meşhur Lezzetleri Fiyat Sınavında! Çörek 12 TL, Pide 16 TL

Van Çöreği ve Ramazan Pidesine Zam!

Van Haberleri 9.03.2024 16:06:23 0
Van
Tarih: 09.03.2024 16:06

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

VAN'DA İFTAR SOFRALARININ GÖZDESİNE ZAM GELDİ

Van'da Ramazan ayının başlaması ile birlikte geleneksel lezzetler arasında yer alan Van çöreği ve Ramazan pidesinin fiyatları gündemdeki yerini aldı. Fırın ürünlerine yapılan zamlar sonrasında, bu iki popüler ürünün güncel fiyatları merak ediliyor. Van çöreğine yapılan zam ve Van'daki Ramazan pidesinin fiyatıyla ilgili ayrıntılar bu haberimizde bulunuyor.

RAMAZAN BAŞLARKEN FİYATLAR GÜNCELLENDİ

Ramazan ayını yarın gece karşılayacak olan Van'da, bu özel günlerde sofraların olmazsa olmaz ürünlerinden Van çöreğinin fiyatı merak konusu. Van çöreği ve ilgi çekici Ramazan pidesi fiyatlarının son durumu hakkında güncel veriler haberimizde yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ekmek zammının detaylı bilgilerini ve bu zamın Van çöreği ve Ramazan pidesi üzerindeki etkisini açıklıyoruz.

EKMEK FİYATLARINA YAPILAN ZAM, VAN ÇÖREĞİ VE PİDEYİ DE ETKİLEDİ

Yakın zamanda ortaya çıkan ekmek zammı söylentilerinden sonra, Van Fırıncılar Odası'ndan gelen kesin bilgiye göre ekmek fiyatlarına zam gerçekleştiği doğrulandı. Daha önce 6 TL olan ekmek fiyatları artarak 7 TL seviyesine çıkmış ve bu durum sektör temsilcileri tarafından kaçınılmaz olarak nitelendirilmişti. 3 Mart Pazartesi gününden itibaren ise 210 gram ekmek fiyatı 8 TL'ye yükseltildi.

YENİ FİYATLAR BELLİ OLDU

Ekmek fiyatlarındaki bu artışın ardından, Van'da büyük ilgi gören Van çöreği ve Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti Ramazan pidesinin yeni fiyatları da belli oldu. Yapılan zamla birlikte, 150 gram Van çöreği artık 12 TL'den, 400 gram Ramazan pidesi ise 16 TL'den satışa sunulmaya başlandı. Bu durumun tüketiciye nasıl yansıyacağı ve iftar sofralarının geleneksel tatlarını nasıl etkileyeceği ise önümüzdeki günlerde gözlemlenecek.

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °