Van'ın Gözde Konutları Sahiplerini Arıyor: Eşsiz Göl Manzarasıyla 53 Konut Açık Artırmada!

Van'da göl kenarında yaşam fırsatı: Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait konutlar satışta!

Van Haberleri 13.03.2024 17:14:25 0
Van
Tarih: 13.03.2024 17:14

Van Büyükşehir Belediyesi, Edremit'te yer alan göl manzarasına sahip konutları yatırımcılara sunuyor.

Edremit ilçesindeki konutları satışa çıkaran Van Büyükşehir Belediyesi, ihale koşulları ve konut fiyatları hakkında bilgi verdi. 47 bin Türk Lirası başlangıç teminatı ile satışa sunulan 53 konut, vatandaşlara ev sahibi olma fırsatını cazip şartlarla sunuyor.

EV SAHİBİ OLMA ŞANSI VAN'DA

Edremit ilçesinin Eskicami ve Yenicami Mahalleleri'nde belediyeye ait olan bu konutların satış ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 35. maddesi uyarınca kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilecek. İhale duyurusu Van Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesi üzerinden yapıldı. İhale, 25 Mart 2024 Pazartesi günü saat 10:00'da gerçekleştirilecek ve tüm detaylar belediyenin resmi sitesinde yer alıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

İhale sürecinde başvuru şartları da duyurulan bilgiler arasında. Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde yasa gereği faizi ile beraber toplam 3 taksitte ödeme yapılacak. Farklı bir ödeme kolaylığı olarak, peşin ödeme yapacaklar için ise tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde ödeme yapma şansı sunuluyor. Bu fırsat, Van'da yaşamak isteyenler için önemli bir imkan olarak öne çıkıyor.

   Dilekçe (İhaleye Katılım dilekçesi)
   İkametgâh Belgesi (Nüfus Müdürlüğünden veya e-devlet çıktısı olabilir)
   Nüfus Cüzdan Fotokopisi,
   Şartname Bedelinin yatıldığına dair makbuz (2.000,00 TL) (Van Büyükşehir Belediyesi veznesine veya T.C Halk Bankası Van Şubesi’ndeki Hesabı IBAN: TR090001200933900007000001 yatırılacak)
   Geçici Teminat Makbuzu/Dekontu
   Yer görme belgesi,
   Noterden İmza Sirküsü,
   Kayıtlı olduğu Oda’da “Oda Kayıt Belgesi”
   Tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi Sayfa 4 / 4
   Tüzel kişiliği temsil ettiğine dair Noter onaylı Yetki Belgesi ve Noterden İmza Sirküsü
   Belediyeye borcu olmadığına dair Mali Hizmetler Daire Başkanlığına dair belge, (Mevcut Yapılandırma yasaları kapsamında olanların borcu olmadığı kabul edilir)
   Vekâleten iştirak ediyorsa; vekâleten iştirak edenin noterden onaylı vekâletnamesi ve imza sürgüsü,
   İş bu şartname onaylı ve imzalı olarak istenilen tüm belgeler kapalı zarf içinde sunulacaktır. İstekliler yukarıda sayılan belgelerin aslını veya noter tasdikli suretini vermek zorundadır. Ortak girişimi oluşturacak kişiler ortak girişim beyannamesinde; ortakların hisse oranları belirtilmelidir (ortak girişim beyanı noter onaylı olacaktır.)

Yukarıda istenilen belgelerin dosya halinde sıralı şekilde ihale günü 25.03.2024 tarih ve saat 10.00’a kadar İpekyolu İlçesi, Seyit Fehim Arvasi Mahallesi, Özdemir Sokaktaki Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı İhale Salonunda görevli personele teslim edilmesi gerekmektedir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Cuma 14.5 ° / 6.4 °
Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °