Van'ın Genç Spor Kahramanları: Şampiyon Okullar Belli Oldu!

"Spor Van" Projesi ile Van'da sporun yıldızları parladı!

Van Haberleri 19.04.2024 00:34:00 0
Van
Tarih: 19.04.2024 00:34 Güncelleme: 19.04.2024 11:28

Van Valisi Dr. Ozan Balcı'nın öncülük ettiği “Spor Van” Projesi, genç sporcuların performansına destek oldu.

VAN'DA SPOR HEYECANI: ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

Van Valiliği ile Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve bölge gençlerinin büyük bir heyecanla katıldığı "Spor Van Projesi" kapsamındaki yarışmalar sonucunda dereceye giren okullar kamuoyuna duyuruldu.

BOCCE SAHALARINDA HEYECAN DORUKTAYDI: YILDIZ KIZ VE ERKEKLER PARLIYOR

Bocce Yıldız Kız-Erkek İl Birinciliği mücadelesinin ardından, birçok okul kıyasıya yarıştı. Zorlu mücadelelerin sonunda dereceye girebilmek için ter döken öğrencilerin başarısı, onların ve okullarının gurur kaynağı oldu.

YILDIZ KIZLAR KATEGORİSİNDE ZİRVE BELİRLENDİ

Yıldız kızlar kategorisinde yapılan rekabet dolu müsabakalar neticesinde, Tuşba Şehit Bağı Ortaokulu birinciliği elde etti. İkinci sırada İpekyolu Cahit Zarifoğlu Ortaokulu yer alırken, Edremit Teskomb Süphan Ortaokulu da üçüncülük kürsüsüne çıkmayı başardı. Bu genç sporcular, Van'ın spor alanındaki yıldızlarını temsil ediyorlar.

YILDIZ ERKEK ÖĞRENCİLERDEN MÜTHİŞ PERFORMANS

Yıldız erkek öğrenciler arasında gerçekleşen mücadelelerde de heyecan hiç eksik olmadı. İlk sırayı İpekyolu Cahit Zarifoğlu Ortaokulu alırken, Tuşba Şehit Bağı Ortaokulu ikinci, İpekyolu Erçek Ortaokulu ise üçüncü oldu. Bu genç sporcuların gösterdiği performans, gelecek vadeden yeni sporcu adaylarının varlığını müjdeliyor.

Van'da yapılan Spor Van Projesi, bölgenin sportif faaliyetlere verdiği önemi göstermekte ve genç yeteneklerin ortaya çıkmasına olanak tanımaktadır. Bu tür etkinlikler, öğrencilerin sosyal ve fiziksel gelişimleri açısından büyük önem arz ediyor ve Van'ın yıldızlarını Türkiye çapında tanıtma fırsatı sunuyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: ' Kahramanları: Şampiyon Okullar Belli !
Perşembe 16.5 ° / 9.2 °
Cuma 12.3 ° / 6.9 °
Cumartesi 14.1 ° / 7.4 °