Van'ın Geleceği Parlak: Vali Balcı, 23 Nisan'da Modern Anaokulunu Açtı

Van'da eğitime modern katkı: Van Gölü Anaokulu 23 Nisan'da açıldı.

Van Haberleri 23.04.2024 15:38:00 0
Van
Tarih: 23.04.2024 15:38 Güncelleme: 30.04.2024 14:27

Van'a yeni anaokulu müjdesi: Van Gölü Anaokulu eğitim hayatına başladı.

Van ilinde eğitime destek olarak inşa edilen yeni anaokullarından Van Gölü Anaokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda eğitim hayatına kapılarını açtı. Van Gölü Anaokulu, modern donatıları ve geniş etkinlik alanlarıyla dikkat çekiyor. Açılışı gerçekleştiren Vali Ozan Balcı ile beraberindeki il protokolü ve minik öğrenciler anaokulunun kurdelesini birlikte kesti. 

111 ANAOKULUNDAN İLKİ EĞİTİM ÖĞRETİME AÇILIYOR

Vali Balcı açılışta yaptığı konuşmada, şehrin gelecek nesillerini yetiştirmek için çalıştıklarını ve sosyal huzur ile refahın artırılmasına yönelik önemli yatırımlar yapıldığını vurguladı. Van'da eğitimden sağlığa, sosyal politikalardan kültür turizmine kadar birçok alanda projelerin yürütüldüğünü belirtti. Vali Balcı, son iki yıl içinde 111 anaokulu ve kreşin tamamlandığını ve hizmete açıldığını, 8 anaokulu inşaatının ise devam ettiğini ifade etti. Eylül ayında tamamlanacak olan anaokulları ile ilgili heyecanını paylaştı.

EĞİTİM, SPOR VE KÜLTÜR ALANINDA BÜYÜK ADIMLAR

Vali Balcı, anaokulunun yer aldığı kampüste engelliler için eğitim merkezleri kurulduğunu, ayrıca tiyatro yanında yeni bir il halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi inşa edildiğini duyurdu. Kültür merkezinin temellerinin atıldığını ve okullara spor sahaları, kütüphaneler, halı sahalar eklenerek eğitim altyapısı ve spor olanaklarının artırıldığını söyledi. Vali Balcı, çocukların gelişimi için yapılan tüm yatırımların kendileri için asli görev olduğunu vurguladı.

GÖREVİMİZ GELECEK NESİLLERİ YETİŞTİRMEK

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettar olduklarını dile getiren Vali Balcı, ülkenin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkese şükranlarını iletti. Açılış konuşmasının ardından Van Gölü Anaokulu'nu ziyaret eden Vali Balcı, il protokolü ile birlikte okulu gezerek öğretmen ve öğrencilerle vakit geçirdi. Bu etkinlik, minik öğrencilerin eğitim hayatına yeni bir başlangıç noktası oldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Cuma 12.3 ° / 6.9 °
Cumartesi 14.1 ° / 7.4 °
Pazar 15.5 ° / 7 °