Van’ın 70 yıllık lokantası 'Şeref Şahin' kapıya kilit vurdu!

Ekonomik verilere göre Türkiye’nin son sırasında yer alan Van’da vatandaşlar zorlanıyor. Son olarak kentin tanınmış lokantacısı ekonomik zorluklara daha fazla dayanamayarak 70 yıllık işletmesini kapattı.

Ekonomi Haberleri 18.01.2024 03:28:00 0
Van’ın 70 yıllık lokantası
Tarih: 18.01.2024 03:28 Güncelleme: 18.01.2024 05:02

Van'da yemek denince akla ilk gelen isimlerin başında gelen Şeref Şahin, 70 yıllık lokantasını kapattı. Lokantacılık, aşçılıkta markasını kanıtlayan ve hafızalara kazınan Şahin kapıya kilit vurdu.

Alınan bilgiye göre, Vanlıların misafirlerini ağırladığı, kentin lezzet durağı Kahvaltıcılar Sokağındaki Şeref Şahin Lokantası kapandı.

 

Kapanma haberini sosyal medya hesabından duyuran VANGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Salaz, “Van'da 70 yıllık sulu yemek lokantası Şeref Şahin kapanmış. Çok üzüldüm. Çocukluğumda insanların sıra beklediği, ayakta yemek yediği, günde 800, 900 kap yemek satan efsane lokanta kapandı. Yazık oldu.” dedi.

"VAN'IN EFSANE LEZZETİ ARTIK YOK"

Gazeteci İkram Kali ise sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadedelere yer verdi; 

Van'ın efsane lokantacısı, 75 yıllık lokantacı Şeref Şahin Lokantası kapısına kilit vurdu.  Van değerlerini, markalarını, hafızasını bir bir kaybediyor. Kapanma nedeni  ne olursa olsun çok üzgünüm…

Fırın ağzı, kavurma, ve diğer tencere yemekleriyle devlet adamlarından siyasetçilere, eşraftan Van'a yolu düşen herkese lezzetli yemekler sunan Şeref Şahin, oğulları Salih ve Rufai Şahin ile birlikte yürüttüğü lokantada son servisini yaptı.

Van'ın köklü lokantası Şeref Şahin markası ve lezzetleri artık yok. Esnaflığın yaşayan örnek ve saygın ismi, asırlık ömrüne anılar sığdıran Van'ın çınarı Şeref Şahin ağabeyimizin özgün et yemeği "Fırın Ağzı" sadece yemek değil... Lokantası da sıradan lokanta değil. Şeref Şahin kadim bir kentin lezzeti, mutfak kültürü, insan ilişkilerinin tadı ve buluşma adresiydi. 

Kıymetli büyüğümüz Şeref Abi  ile  görüştüm. Şeref Şahin markasının yaşaması için neler yapılabileceğini konuştuk. 

Sağlıklı uzun ömürler diliyorum.


Cuma 14.5 ° / 6.4 °
Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °