Van'dan Gazze'ye Bayram Çağrısı: İnsanlık Sofrasında Umudun Sesleri

Van'dan Gazze'ye destek mesajları yükseldi.

Van Haberleri 14.04.2024 12:43:00 0
Van
Tarih: 14.04.2024 12:43 Güncelleme: 16.04.2024 10:28

Gazze için dua ve destek birliği.

Van'dan Filistin'e moral ve dayanışma desteği, Gazze'deki sıkıntılı duruma dikkat çekmek için düzenlenen bir dizi etkinlikle gösterildi. Van halkı, "Gazze için de bayram olsun" temalı etkinlikler kapsamında Gazze'de şehit düşenler için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti. Hz. Ömer Camii'nde toplanan kalabalık, Cuma namazı sonrası düzenlenen programa katıldı ve basın açıklamasını dinledi.

GAZZE'YE UMUT OLMA ÇAĞRISI

Özellikle Gazze'de sürmekte olan zorluklar ve direnişin altıncı ayını tamamlaması sebebiyle düzenlenen basın açıklamasında Van Filistin Destek Platformu, Gazze'nin onurlu direnişinin vurgulandı. İsrail'in yıllar süren ablukasına ve militaristik baskılara rağmen Gazze direnişinin hiçbir askeri başarıya izin vermediği belirtildi. Platform tarafından yapılan açıklamada ayrıca İslam dünyasının duruma karşı gösterdiği tepkisizliğin eleştirildiğini ve yapılan duaların, yardımların ve boykotların devam edeceğini belirtti.

SİYONİST REJİMLERE TEPKİ VE BOYKOT ÇAĞRISI

Basın açıklamasında ayrıca siyonist rejimler tarafından yapılan ticaret kısıtlamalarının olumlu ancak yetersiz olduğuna işaret edildi ve tüm ilişkilerin kesilmesi gerektiği ifade edildi. Hamas'a ve lideri İsmail Heniyye'ye karşı atılan iftiralara da değinilerek, bu tarz açıklamalara karşı duyulan şüphenin altı çizildi. İsmail Heniyye'nin ailesinden şehit veren bir lider olarak övüldüğü ve mazlumlardan yana oldukları, zalimlere karşı olan duruşlarını kanlarının son damlasına kadar sürdürecekleri yinelendi.

ETKİNLİK DUALARLA SON BULDU

Van'daki bu anlamlı program dua edilerek ve bayramlaşarak sona erdi. Van halkı bu vesileyle Gazze'deki zor koşullar altında yaşayan Filistin halkına moral ve destek olma konusundaki kararlılığını göstermiş oldu. Gazze'de yaşananların dünya genelinde dikkatleri üzerine çekebilmesinde ve desteklerin artmasında umut vaat eden bu tür etkinliklerin önemi büyük.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Salı 12 ° / 3.7 °
Çarşamba 14 ° / 4.9 °
Perşembe 15.5 ° / 6.2 °