Van'daki Sel Felaketinde Küçük Berkcan Yaşamını Yitirdi, Ağabey Kurtuldu

Van'da yaşanan sel felaketinde küçük berkcan yaşamını yitirdi.

Van Haberleri 13.04.2024 00:14:00 0
Van
Tarih: 13.04.2024 00:14 Güncelleme: 15.04.2024 16:06

Van'da sel felaketinde yürekleri dağlayan ölüm.

Van'ın Gürpınar ilçesinde yaşanan sel felaketi, iki küçük kardeşi bir birinden ayırdı. Bozyiğit (Arıkan) mahallesinde ağır yağışlar sonucu meydana gelen sel sularının kurbanı olan iki kardeşten birinin trajik ölümü, tüm bölgeyi yasa boğdu.

OYUN OYNARKEN SELE KAPILDILAR

Berkcan (5) ile Şervan Karakoç (7) kardeşler, dedelerinin bayramını kutlamak için mahalledeydiler. Ancak oyun oynadıkları sırada Bozyiğin deresi civarından geçmekte olan sel sularının kapılmaları sonucu bir aile dramı yaşandı.

ŞERVAN KARDEŞİNİ KURTARAMADI

Sel sularının gücüne yenik düşen iki kardeşten Şervan, son anda kurtarılmayı başardı. Ancak 5 yaşındaki Berkcan Karakoç için aynı şeyi söylemek mümkün olmadı. Küçük Berkcan'ın cesedi, köylülerin çabaları sonucunda selin başladığı yerden 3 kilometre uzağında bulundu.

ACI HABER AİLEYİ YASA BOĞDU

Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde yapılan otopsi sonrası Berkcan Karakoç'un cansız bedeni ailesine teslim edildi. Bu acı olay, bölgede yaşayan herkesi derinden sarsarken, ailenin ve yakın çevrenin yaşadığı üzüntü kelimelere sığmayacak kadar büyük oldu.

Van'da meydana gelen bu elim sel felaketi, doğal afetlere hazırlıklı olmanın önemini bir kez daha ortaya koymuş, çok genç bir yaşta hayatını kaybeden Berkcan'ı sevenlerine ve ailesine geri verememiştir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °