Van'da yemek fiyatlarındaki artışlar vatandaşları zorluyor!

Gıda fiyatlarındaki artışlardan dolayı dışarda yemek yemenin maliyetleri her geçen gün artmaya devam ediyor. Vatandaşlar artık dışarda yemek yemenin lüks olduğunu belirtiyor.

Van Haberleri 23.10.2023 16:25:00 0
Van
Tarih: 23.10.2023 16:25

Gıda fiyatlarında yaşanan artışlar dışarıda yemek yemenin maliyetini de her geçen gün artırdı. Başta elektrik, doğal gaz ve kiralar olmak üzere tüm girdi maliyetlerinde yüzde 100’ü aşan artışlar esnafı işin içinden çıkılmaz bir hale sürükledi. Esnaflar kırmızı et, beyaz et, bakliyat şeker, sebze fiyatlarının ikiye katlandığını belirtti.

Temel tüketim ürünlerini sağladıkları tedarikçilerden toplu alım yapan fırsatçıların çoğaldığını ve stokçuluğun başladığını, devletin tüm önlemlerine rağmen bu fahiş fiyatların önüne geçilemediğini ifade eden esnaf ve vatandaşlar, arz ve talep dengesinin bozulmasına neden olan zorunlu fiyat artışları lokantalara fayda yerine zarar verdiğini dile getirdi. Esnaflar azalan müşteri sayısı ile sıkıntı yaşamaya başlarken vatandaşlar dışarıda yemek yemenin artık lüks olduğunu vurguluyor. Sürekli dışarıda yemek yiyen mavi ve beyaz yakalılar gelirleri düzeyinde günlük harcama yapabildikleri için harcamalarını kısmaya başladı.


 


Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °
Perşembe 17.2 ° / 9.7 °