Van'da trafik sorunu çözüm bekliyor

Van'ın önemli sorunları arasında yer alan trafik sorunu bir türlü çözülemiyor. Vatandaşlar, trafiği rahatlatmak için yeni yollara ihtiyaç olduğunu belirterek, ilimizde mevcut yollar artık trafiği kaldırmıyor.

Van Haberleri 25.09.2023 10:30:00 0
Van
Tarih: 25.09.2023 10:30

Van'ın önemli sorunları arasında yer alan trafik sorunu bir türlü çözülemiyor. Vatandaşlar, trafiği rahatlatmak için yeni yollara ihtiyaç olduğunu belirterek, ilimizde mevcut yollar artık trafiği kaldırmıyor. Trafiği rahatlatmak için bir an evvel somut adımlar atılmasını istiyorlar.

Van’ın kangrenleşmiş sorunu haline gelen trafik sorunu can sıkıyor. Nüfusu 1 buçuk milyona dayanan Van'da trafik sorunu büyüyerek devam ediyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar ve sürücüler trafik sorununun çözülmesi, trafik keşmekeşliğine son verilmesi için yetkilerin harekete geçmesini istediler.

“KALICI ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ”

Trafik sorununu çözüme kavuşturmak için yetkililerin gereken adımları atması gerektiğini kaydeden vatandaşlar, “Yıllardır trafikteki karmaşa ve buna paralel olarak da trafik kazaları artarak sürmektedir. Van’ın trafiği bambaşka bir hal almaya başladı. Neredeyse yollar araçlardan tıkanma noktasına gelmiş, trafik akmıyor. Özellikle toplu taşıma aracı kullanan vatandaşlar uzun süre trafiğe takılarak yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Artık dayanılmaz, çekilmez hal alan trafik sorunu bir an önce çözülmeli. Yıllardır trafik sorunu görmezden geliniyor. Kalıcı çözüm üretilmedi. Geçmiş yıllarda trafik sorununun çözümü için ciddi projeler hazırlamayıp alternatif güzergahlar açmayan, otopark sorununu çözmeyen yönetimler yüzünden trafik çileye döndü. Yerel yönetimler bu sorunu çözmek için ulaşım master planı hazırlayıp hayata geçirmeliler. Van’ın yeni caddelere, yollara ihtiyacı var. Trafik sorunu yüzünden insanlar zaman zaman trafikte tartışıp hoş olmayan hareketlerde bulunarak birbirini kırıyor, hakarete varacak söylemlerde bulunuyorlar. Yetkililer bir an evvel çevre yolunu bitirip yeni alternatif yollar açmalılar. Van’ın nüfusu her geçen gün büyüyor yollar hep aynı, yeni yollar maalesef açılmıyor. Trafik sorununu ortadan kaldırmak için acilen kalıcı çözümler üretilmelidir” diye konuştular.

YOLU KAPATAN ESNAFLARA TEPKİ

Van’da bazı esnafların bıraktıkları eşyalarla kaldırım ve yolları daraltıp kapattığını ileri süren vatandaşlar, “Van artık sorunlar yumağı haline dönmüş bir il oldu. Trafik konusunda ciddi sorunlar yaşanırken, ilimizde duyarsız bazı esnaflar kaldırımları ve yolları işgal etmeye devam ediyor. Trafik sorununun her geçen gün içinden çıkılmaz hal aldığı ilde esnafların yolu işgal etmesi akıl alır gibi değil. Yetkililer bunları görmüyor mu? Pes artık. Yolu işgal ederek insanlara saygısızlık etmelerine müsaade edilmemeli. Van büyük bir köy görüntüsünden öteye gitmiyor. Her taraftan sorunlar, sıkıntılar fışkırıyor. Sorunsuz oh denecek hiçbir şey kalmadı. Bir keyfilik almış başını gidiyor. Kural tanımamazlık kural olmuş. Hiç kimse kurallara uyarak hakkım bu kadar bunun dışına çıkarsam karşıdaki insanlara haksızlık etmiş olurum demiyor. Herşey benim hakkım, istediğim her şeyi yapabilirim düşüncesine kapılmış. Maalesef yetkililer görüp görmemezlik geldiği sürece bu sıkıntılar artarak devam edecek. Her geçen gün kuralsızlık kural tanımamazlık artarak devam edecek. Mağduriyete yol açan esnaflar hakkında gerekli cezai işlem yapılmalı” dediler.


 

Haber Kaynak : Vansesi Gazetes


Anahtar Kelimeler: ' trafik sorunu çözüm bekliyor
Çarşamba 16 ° / 9.7 °
Perşembe 17.2 ° / 9.7 °
Cuma 18.7 ° / 9.1 °