Van'da trafik keşmekeşi çileden çıkarıyor

Van'da içinden çıkılmaz hale gelen trafik keşmekeşi, sürücüleri çileden çıkarıyor. Dakikalarca trafikte bekleyen sürücüler, adeta isyan ediyor.

Van Haberleri 6.10.2023 16:15:00 0
Van
Tarih: 06.10.2023 16:16

Van'da içinden çıkılmaz hale gelen trafik keşmekeşi, sürücüleri çileden çıkarıyor. Dakikalarca trafikte bekleyen sürücüler, adeta isyan ediyor. Kentteki trafik sorunu yıllardır dile getirilmesine rağmen, bu soruna bir çözüm bulunamaması tepkilere yol açıyor.

Özellikle Cumhuriyet, Kazım Karabekir, Sıhke, İskele, Çavuşbaşı, Milli Egemenlik Caddesi'ndeki güzergâhta akşam saatlerinde içinden çıkılmaz hale gelen trafik keşmekeşi, sürücüleri bezdiriyor. Trafik yoğunluğundan dolayı dakikalarda ışıklarda beklemek zorunda kalan ve adım adım ilerleyen trafikte dakikalarca trafikte bekleyen sürücüler, adeta isyan ediyor.

Akşam saatlerine doğru uzun araç kuyruklarının oluştuğu gözlemlenirken, zaman zaman sürücüler arasında tartışmaların yaşandığı görülüyor. Özellikle mesai bitimi sonrası içinden çıkılmaz bir hale gelen trafik keşmekeşi, vatandaşları isyan ettiriyor.

Şehir genelinde yaşanan ve defalarca dile getirilen trafik sorununun, yıllardır çözüm bulunmaması ise tepkilere neden oluyor.

Caddeyi kullanan ambulans ve itfaiye araçları sıkışan trafikte ilerlemekte zorluk yaşarken, kent merkezindeki trafik sorununun her geçen gün daha da büyüdüğü gözlemleniyor. Bazı ara caddelerde tek yön trafik olmasına rağmen, caddeyi çift yönlü kullananlar olduğu gibi, bazı caddelerin de tek yön olması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, kalıcı bir çözüm bekliyor.

Cumhuriyet, Kazım Karabekir, İskele, Sıhke, Milli Egemenlik ve Çavuşbaşı Caddesi'nde özellikle akşam saatlerine doğru trafik akışı durma noktasına geliyor. Bilhassa kavşaklarda sabırsız sürücülerin acele davranması sonucu tıkanıklık yaşanırken, trafikte ambulanslar da ilerlemekte güçlük çekiyor.

Zaman zaman küçük çaplı kazaların yaşandığı görülürken, sürücüler arasında da büyük tartışmaların yaşandığı gözlemleniyor.

Caddelerde sağa-sola araçların park etmesi sıkıntının içinden çıkılmaz bir hal aldığını dile getiren vatandaşlar, alternatif çözümler bulunmasını bekliyor.


 

Haber Kaynak : Van Bölge Gazetesi


Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °