Van'da kural tanımazların kaldırım işgali sürüyor

Cadde ve sokaklarda kural tanımayan bazı esnaflar tarafından kaldırım işgalleri sürüyor. Yetkililere seslenen vatandaşlar, kaldırımlarda rahat yürüyemediklerini belirterek, gerekli denetimlerin yapılmasını istediler.

Van Haberleri 26.10.2023 16:17:00 0
Van
Tarih: 26.10.2023 16:17

Van’ın önemli sorunlarından biri haline gelen kaldırım işgalleri tüm uyarı ve ikazlara rağmen, kural tanımaz duyarsız esnaflar tarafından işgal edilmeye devam ediliyor.

Bazı esnaf ve işportacıların eşyalarını kaldırımlara bırakarak, halkın yaya kaldırımlarını kullanım hakkını gasp etmeleri büyük tepkilere yol açıyor. Vanlılar, esnaf, işportacı ve araç sürücülerinin kaldırımları işgal etmesine tepki göstererek, yetkililere, kaldırımların işgal altından kurtarılarak sorununun bir an evvel çözülmesi için çağrıda bulundular.

Kaldırım işgalinin mağduriyetini yaşayan insanlar, sorumsuz dükkan sahipleri tarafından işgal edilen kaldırımlar yüzünden yürümekte zorlandıklarını dile getirerek, kaldırımlar yayalar için özel olarak yapılmış güvenli yerlerdir. Kaldırımların işgal edilmemesi hassasiyetle göz önünde bulundurulması gerektiğini söylediler.

Yayaların, engelli vatandaşların, bayanların ve okula gidip gelen çocukların rahat yürüyebilmesi, müşterilerin mağazalara rahat girip çıkabilmesi için yapılan kaldırımlara eşya bırakılmasına izin verilmemesi gerektiğini belirten vatandaşlar belediye görevlileri, zabıtalar ne işe yarıyor diye tepki göstererek yetkililerden acilen kaldırım işgallerine son verilmesini istediler.

“KALDIRIM İŞGALİ SON BULSUN”

Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Van'da bazı esnaflar tarafından işgal edilen cadde, sokak ve kaldırımlar hem görüntü kirliliğine sebep olmakta hem de vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanmaktadır. Kaldırımlar bazı esnaflar tarafından işgal ediliyor. Bu son derece yanlış ve çirkin bir davranış. İnsanlar kaldırımlarda rahat ve güvenli şekilde yürümelidir. Kaldırımları işgal eden esnaflar lütfen bu tür davranışlardan vazgeçsinler. Aksi takdirde kaldırım işgalleri devam ederse yetkililer gereken cezai işlemi uygulamalılar. Belediye görevlilerinin cadde, sokak, kaldırım işgallerini göstermelik tedbirlerle değil kalıcı olarak memleketin gündeminden çıkarıp sorunu kökünden çözecek tedbir alması gerekmektedir” diye konuştular.


 

Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi


 


Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °
Perşembe 17.2 ° / 9.7 °