Van'da güvenlik korucusu alımı yapılacak

Van'ın Çaldıran ilçesinde personel alımı yapılacak. 12 Ekim itibariyle başlayan ilanın ise başvuru tarihine dikkat! İşte detaylar...

Van Haberleri 13.10.2023 12:12:00 0
Van
Tarih: 13.10.2023 12:13

Güvenlik Korucusu Alınacak!

Van’ın Çaldıran ilçesinde güvenlik korucusu alımı yapılacak. Çaldıran Kaymakamlığı,   Çaldıran İlçesi mülki sınırları (Jandarma Sorumluluk Alanı) içindeki Yukarı Sağmalı (2) Tekindere (2) Kaşım (2) Yücelen (2) mahallerinde ihtiyaç üzerine toplam (8) Güvenlik Korucusu alımı yapılacağını duyurdu.

BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Başvurular 23.10.2023 tarihinde başlayacak olan personel alımının son başvuru tarihi ise 3 Kasım 2023.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

İstekliler, Kaymakamlığımızın www.caldiran.gov.tr internet adresinden, Kaymakamlık İlçe Yazı İşleri Müdürlüğünden ya da Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığından temin edecekleri “Güvenlik Korucusu Alımı Başvuru Kılavuzu”nda belirtilen şartları taşımaları halinde müracaat edebileceklerdir.

ÇALDIRAN İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞINA YAPILACAKTIR.

Güvenlik Koruculuğuna başvuru yapan adaylar başvuru yaptıkları gün sağlık kurulu raporu almak üzere VAN BÖLGE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE SEVK EDİLECEKTİR

04.12.2023 – 05.12.2023 TARİHLERİ ARASINDA FİZİKİ YETERLİLİK TESTİ

07.12.2023 – 08.12.2023 TARİHLERİ ARASINDA MÜLAKAT SINAVI YAPILACAKTIR.

YAZIŞMA ADRESİ

ÇALDIRAN İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI İNTERNET ADRESİ (www.caldiran.gov.tr)

TELEFON NUMARASI 0432 412 21 10

A. YASAL DAYANAK

*444 sayılı Köy Kanunu, 11 Ekim 2018 tarihli ve 182 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Yürürlüğe giren Güvenlik Korucuları Yönetmeliği.

*İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 13.06.2023 tarihli ve 53506 sayılı yazısı.

*Van Valiliğinin E-39948718-250-87798 sayılı olur yazısı

B. GÖREVLENDİRME YERİ VE TANIMI:

Hudut hattının güvenliğinde görevlendirilmek üzere 8 GK alımı yapılacaktır. GK’lar ilgili mevzuatla kendilerine verilen görevleri icra edecekler ve özlük işlemleri mülki idare amiri adına İlçe Jandarma Komutanlığınca yürütülecektir.

C. MÜRACAAT ŞEKLİ VE YERİ:

Müracaatlar; duyurunun yapıldığı 23.10.2023-03.11.2023 günü mesai saati sonuna kadar dilekçe ile şahsen Çaldıran İlçe J.K.lığına yapılacaktır.

Dilekçe ekine istenen belgeler konacaktır.

Posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Ç. SINAV TARİHLERİ:

GK adayları, Çaldıran Kaymakamlığınca oluşturulacak Heyet tarafından şahısların müracaatlarının tamamlanmasına müteakip, Çaldıran İlçe J.K.lığında Fiziki Yeterlilik Değerlendirme Testine (Spor Testi) tabi tutulacaktır.

Fiziki Yeterlilik Testinde başarılı olan adaylar Çaldıran İlçe J.K.lığında mülakat sınavına alınacaktır. Fiziki Yeterlilik Değerlendirme Testi (Spor Testi) ve mülakata katılacak adaylar yanlarında nüfus cüzdanlarını getireceklerdir.

D. GÖREVE ALINMADA ARANACAK ŞARTLAR:

(a) Türk vatandaşı olmak.

(b) Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak ya da 25/6/2019 tarihli ve 7179 sayılı askerlik Kanununa göre askerlikten muaf olmak, kadın adaylar için 21 yaşını doldurmuş olmak.

(c) 40 yaşından büyük olmamak, yeterli sayıda aday bulunmaması halinde 50 yaşını aşmamış olmak.

(ç) En az ilkokul mezunu olmak.

(d) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

(e) 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216’ncı maddesinin birinci fıkrasında yazılı; halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından mahkûm olmamak.

(f) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, uyuşturucu almak ve satmak, suçtan karşılanan mal varlığı değerlerini aklama, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

(g) 3713 sayılı terörle mücadele kanununda sayılan terör suçlarına katılmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak.

(ğ) Kan davasına karışmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak.

(h) Hali hazırda görevlendirileceği köyde ikamet etmek.

(ı) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek seviyede hastalığı, sakatlığı veya akıl hastalığı bulunmamak.

(i) Siyasi parti üyesi olmamak.

(j) Köy muhtarlığı ve ihtiyar heyeti üyeliği hariç mahalli idarelerin seçimle göreve gelen organlarında görevli olmamak.

(k) Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine katılmamış olmak, terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde bulunmamış olmak, örgüt propagandası yapmamış olmak.

(l) Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı bulunmamak,

(m) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu olmak.

E. İSTENEN BELGELER:

Diploma aslı veya noter onaylı örneği,

Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış ya da 7179 sayılı Kanununa göre muaf olduğuna dair belge,

Resmi kuruluşlardan alınmış, güvenlik korucusu olarak görevlendirilmesine ve silah kullanmasına engel bir sağlık sorunu olmadığını gösterir sağlık kurulu raporu,

DİKKAT:

Güvenlik Koruculuğuna başvuru yapan adaylar sağlık kurulu raporu almak üzere VAN BÖLGE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE SEVK EDİLECEKTİR

6 adet vesikalık fotoğraf.

(Müracaat ve sonrasında ibraz edilen tüm belgelerde sahtecilik yapıldığı tespit edilirse göreve son verilecek ve yasal işlem başlatılacaktır.)

F. FİZİKİ YETERLİLİK TESTİ:

Müracaatı olumlu sonuçlanan Adaylar Çaldıran İlçe J.K.lığında, Koşu, Mekik ve Şınav branşlarında Fiziki Yeterlilik Testine tabi tutulacaktır.

Fiziki Yeterlilik Testi’nde EK-A’da bulunan cetvel doğrultusunda puanlama yapılacaktır. Fiziki Yeterlilik Testi (Şınav, Mekik, Koşu) ortalaması en az 50 puan olacaktır.

Bir branştan 40’ ın altında puan alan aday başarısız sayılacaktır.

G. MÜLAKAT :

Fiziki Yeterlilik Testinde başarı olan adaylar Mülakata alınacak olup mülakat tarihi komisyon tarafından belirlenerek bildirilecektir. Çaldıran İlçe J.K.lığında yapılacaktır.

Mülakatta adaylar komisyon tarafından EK-B’deki “Değerlendirme Kriterleri” de esas alınarak 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.

Ğ. SEÇME VE DEĞERLENDİRME:

Fiziki yeterlilik testi ve mülakat puanı ortalaması adayların genel sıralamasını oluşturacak, komisyon tarafından yapılacak değerlendirme sonucu görevlendirme işlemleri başlatılacaktır.

Tüm kriterlerin değerlendirilmesi sonucu eşitlik durumunda eğitim, yaş, vücut kitle indeksi kriterlerine bakılacak, eşitliğin bozulmaması durumunda göreve alım işlemi kura ile belirlenecektir.

(8) Asil ve (8) Yedek GK adayı belirlenecektir.

Sonuçlar kaymakamlık internet sitesinde açıklanacaktır.

Yeterli sayıda başarılı GK adayı olmaması durumunda yeniden değerlendirme yetkisi komisyona aittir.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

 

ÇALDIRAN KAYMAKAMLIĞI GÜVENLİK KORUCUSU ALIMI İLANI

Çaldıran Kaymakamlık Makamından duyurudur.

Çaldıran İlçesi mülki sınırları (Jandarma Sorumluluk Alanı) içindeki Yukarı Sağmalı (2) Tekindere (2) Kaşım (2) Yücelen (2) mahallerinde ihtiyaç üzerine toplam (8) Güvenlik Korucusu alımı yapılacaktır.

İstekliler, Kaymakamlığımızın www.caldiran.gov.tr internet adresinden, Kaymakamlık İlçe Yazı İşleri Müdürlüğünden ya da Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığından temin edecekleri “Güvenlik Korucusu Alımı Başvuru Kılavuzu”nda belirtilen şartları taşımaları halinde müracaat edebileceklerdir.


 


Anahtar Kelimeler: ' güvenlik korucusu alımı yapılacak
Pazartesi 15 ° / 5.7 °
Salı 11.8 ° / 4.2 °
Çarşamba 10.1 ° / 3.3 °