Van'da Cumartesi günü Filistine Destek Mitingine tüm Vanlılar davetli

Van SDİ, Gazze’de Filistinlilere soykırım ve katliam uygulayan, insan haklarını, uluslararası hukuku hiçe sayan İsraili telin etmek ve Filistinlilere destek vermek üzere Cumartesi günü düzenlenecek mitinge tüm Vanlılar davet etti.

Van Haberleri 13.10.2023 15:29:00 0
Van
Tarih: 13.10.2023 15:29 Güncelleme: 13.10.2023 15:54

VANGÖLÜ TV ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

7 Gündür Gazze’ye abluka uygulayarak, elektrik, su, gıda, sağlık malzemesi gibi temel insani ihtiyaçların girmesine dahi izin vermeyen, 7 günde 1 yılda attığı bombaları atarak, Gazze’de büyük yıkıma ve soykırıma neden olan, 500'den fazla çocuğu katleden, bin 500'den fazla sivili bombalarla öldüren, binlerce sivilin yaralanmasına neden olan, yaralıların tedavi edilmelerine engel olan İsrail’i kınamak üzere Cumartesi günü Van Beşyol Meyda Hz. Ömer Camii önünde miting düzenlenecek. 

14 Ekim 2023 Cumartesi Günü Saat 12.30’da Van Beşyol Meydanı Hz. Ömer Camii önünde “FİLİSTİN'E DESTEK, SİYONİZME LANET" mitinginini düzenleyen Van SDİ, tüm Vanlılar mitinge katılmaya davet edildi.

“BU HAFTA MİTİNG AÇIKLAMA VE DUA PROGRAMI”
Herkesi düzenleyecekleri mitinge katılmaya davet eden Van SDİ Dönem Başkanı ve Memursen Konfederasyonu Van İl Başkanı Mehmet Ali Uca, Vangölü TV'ye yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

“Son zamanlarda özellikle Filistin’de Gazze Şeridine yönelik İsrail barbarları tarafından bir abluka söz konusu. Bizler hem Müslümanlar olarak, hem de ülkemizin bu konudaki hassasiyetine binaen Türkiye’den çok yüksek bir ses çıkarmak amacıyla, yarın tüm Türkiye’de kitlesel basın açıklamaları, mitingiler ve yürüyüşler düzenleyeceğiz. 

Bizler de 81 ilde olduğu gibi yarın Van’da Hz. Ömer Camii önündeki Sıhke Caddesi’nde miting, basın açıklaması ve dua programı düzenliyoruz. Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi içerisindeki kuruluşlarımız gerek yardımsal anlamda, gerekse eylemsel anlamda desteklerimizi Gazze’deki Filistinli kardeşlerimize sunuyoruz. Her seferinde yanlarında olduğumuz gibi, bu sefer de en çok ihtiyaç duydukları dua ve yardımlarımızla yanlarında olmaya devam edeceğiz. 

“BEŞYOL MEYDANINDA ÇADIR KURACAĞIZ”
Van 5 Yol Meydanı’na kuracağımız bir çadırda da insanlarımızın hassasiyetini ve farkındalığını arttırmak üzere, bölgede yapılan zulümlerin ve yaşanan acıların anlatılmasını sağlayacağız. 

 

 

“GELECEK HAFTA ARAÇ KONVOYU DÜZENLEYECEĞİZ”
Sürece göre gelecek hafta Van Kalesi’nden başlamak üzere, 5 Yol Meydanına kadar bir araç konvoyu düzenlemeyi planlıyoruz.

Araç konvoyu ile ilgili tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

“AMACIMIZ İSLAM ÜLKELERİ YÖNETİCİLERİNİN SESLERİMİZE SES OLMASI”
Bizler burada düzenlediğimiz etkinliklerle en gür sada ile kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. 

Bu eylemleri yapmamızdaki amacımız, İslam ülkelerinin başında bulunan yöneticilerimizin de bizim seslerimize ses olmalarını ve bizimle birlikte hareket etmelerini sağlamak istiyoruz.

Cumhurbaşkanımız çok duyarlı, bunu bütün dünya görüyor, bizler de bu duyarlılığını takdir ediyoruz. Ancak eylemsel olarak adımlar atılması gerekiyor. Çünkü her geçen gün Gazze’deki Filistinli kardeşlerimizin sıkıntıları artıyor. Enerji, su, gıda ve sağlık malzemesi başta olmak üzere temel insani malzeme sıkıntıları var. Özellikle insani olan bu konulardaki ablukanın önüne geçmek lazım ve tüm insanlığın buna ses vermesi lazım. Biz de bu farkındalığın en üst düzeyde devam etmesi için eylemlerimizi sürdüreceğiz. 

"GAZZE'YE İLK YARDIM TÜRKİYE'DEN GİTTİ"
Bugün ilk insani yardım malzemesi Türkiye’den Kızılay ve AFAD aracılığı ile uçak ile Mısır’ın Sina Yarım Adasına oradan da tırlarla Gazze’deki Filistinlilere gönderildi.

"YARDIM KAMPANYASI BİLGİLERİNİ KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ"
SDİ bünyesinde bulunan ve sadece yardım faaliyetleri yürüten yaklaşık 10-12 civarındaki derneğimiz var. Dolayısıyla bu derneklerimiz şu aşamada Gazze için ayni ve nakdi yardım toplama faaliyetlerine başladı.  Bizler de çok yakın zamanda bu STK’larımızın İBAN’larını bir görsel ile kamuoyu ile paylaşacağız. 

ŞU ANDA GAZZE’DE ÇALIŞAN STK’LARIMIZ VAR
SDİ bünyesinde bulunan derneklerimizden yaklaşık olarak 5-6 derneğimiz zaten Gazze’de yardım ve destek faaliyetinde bulunuyordu. Şu anda da bu faaliyetlerini sürdürüyor.  Biz de bu faaliyetlere daha çok destek olunması açısından bir farkındalık oluşturacağız. "


 

 

Haber Kaynak : Vangölü TV 


 


Salı 12 ° / 3.7 °
Çarşamba 14 ° / 4.9 °
Perşembe 15.5 ° / 6.2 °