Van'da 'Anne Dostu Hastane' semineri

Van İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Van'da 'Anne Dostu Hastane' Hastane Semineri düzenlendi.

Van Haberleri 3.10.2023 15:23:00 0
Van
Tarih: 03.10.2023 15:24

Van İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde SBÜ Araştırma (Bölge) Hastahanesinde, Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Büşra Tapan Soğanda’nın katılımı ile  "Anne Dostu Hastane" Hastane Semineri düzenlendi.

Düzenlenen seminerde konuşan Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Büşra Tapan Soğanda; “Ulaşılabilir en üst düzeyde sağlık hizmetine erişim bütün kadınlar için tanımlanmış bir üreme hakkıdır. Doğum hizmetleri açısından bakıldığında bu hakkın kadınlara ulaştırılabilmesi için doğum öncesinden başlamak üzere, doğum , doğum sonrası dönemi de içine alan bütüncül bir yaklaşımın benimsenmesi gerekmektedir. Bu süreçteki hizmetler güncel gelişmelere uygun ve en yüksek standartta sunulmalıdır. Sağlık Bakanlığı, sağlık istatistikleri yıllığı 2021 verilerine göre;  Türkiye’deki doğumların %98’i hastanelerde yapılmaktadır. Bu özellikle anne ölümlerin önlenmesi açısından önemli bir gelişmedir ancak artık annelerin hastanelerden doğum hizmeti almalarının ötesine geçmek, hastanelerin doğum hizmet ünitelerinin hizmet kapasitesi ve niteliğini arttırıcı çalışmalar yapmak gerekmektedir. Hastanelerde doğum hizmeti esas olarak doğum üniteleri  tarafından sunulurken ilgili çok sayıda birimde bu hizmeti çeşitli boyutlarda desteklemektedir. Dünya sağlık örgütü başta olmak üzere, çeşitli uluslararası örgütler, hastanelerin doğum üniteleri tarafından sunulan normal doğum yardımını en sağlıklı doğum şekli olarak kabul etmektedir.” dedi.

İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun;  “Bu yaklaşımdan hareketle doğum ünitelerinin sunduğu sağlık hizmetlerini her açıdan geliştirmeye yönelik olarak Sağlık Bakanlığı tarafından, anne dostu hastane program başlatılmıştır. Bu program dünyada, ulusal düzeyde yürütülen tek program olma özelliğine sahiptir.Normal doğumu destekleme politikası doğrultusunda da Bakanlığımız stratejik planına alınmıştır.İlimizde SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 11-29 Eylül tarihleri arasında ilgili tüm personelin katılacağı'' Anne Dostu Hastane '' eğitimi verilmiştir.” dedi.


 

Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi


Anahtar Kelimeler: ' ' Dostu Hastane' semineri
Cumartesi 15.5 ° / 9.6 °
Pazar 16.2 ° / 9.2 °
Pazartesi 15.6 ° / 7.4 °