Van’da 6'ncı yılında 15 Temmuz şehitleri anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü her yıl olduğu gibi bu yıl da Van’da coşku ile kutlandı, şehitler yadedildi.

Editörün Seçimi 20.07.2022 12:20:00 0
Van’da 6
Tarih: 20.07.2022 12:30

VANGÖLÜ TV ÖZEL 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir araya gelen yüzlerce vatandaş, İl Emniyet Müdürlüğü önünden Beşyol Meydanı'na kadar yürüdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile devam etti. 

VALİ BALCI, “TÜRKİYE’NİN İLERLEMESİNE HEP BERABER KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Şiirlerin okunduğu gecede konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, “Türkiye'nin ilerlemesine, gelişmesine hep beraber katkı sağlayacağız. Türkiye her alanda ilerlerken, gelişirken inşallah Van'ımız da gelişecektir. Van’ımızın derdiyle dertleneceğiz. Vanlı hemşerilerimizin huzuruna, refahına, esenliğine hiç yılmadan, yorulmadan, bana ne demeden, bezginlik göstermeden aşkla, şevkle, canla, başla çalışacağız. Bunu da buradan ilan etmek istiyorum” dedi.

GÜLAÇAR, “EĞER İSTANBUL VE ANKARA GİBİ BİZİM DE KARŞIMIZA ÇIKMIŞ OLSALARDI CAN VERMEYE HAZIRDIK” 
Programda konuşan Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise; “Bizler Van halkı olarak o gün çok şükür askerimiz ile karşı karşıya gelmedik. Eğer İstanbul ve Ankara gibi bizim de karşımıza çıkmış olsalardı can vermeye hazırdık. Unutmayın evlatlarınıza, çocuklarınıza söyleyecek bir sözünüz var. Bu 15 Temmuz gecesidir.” şeklinde konuştu. 

ŞEVLİ, “DARBE GİRİŞİMİNİ CUMHURBAŞKANIMIZ DESTEĞİ VE HALKIMIZIN SOKAĞA ÇIKMASI İLE ENGELLENMİŞTİR” 
Darbe girişimini Cumhurbaşkanımız desteği ve halkımızın sokağa çıkması ile engellenmiştir diyen Van YYÜ Rektörü Prof.Dr Hamdullah Şevli , “6 yıldır 15 Temmuz’u aynı coşku ile kutluyoruz. O gece ben İstanbul’daydım Türk milletinin o destansı direnişine şahit oldum. Halkımız devletimize sahip çıktı.” şeklinde belirtti.

TÜRKMENOĞLU, “HALKA YAPILAN DARBEYİ YİNE HALKIN KENDİSİ DUR DEDİ” 
6 yıl öncede Beşyol Meydanında olduğunu söyleyen AK parti Van milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, “halka yapılan darbeyi yine halkın kendisi dur dedi. Vesayetin, cuntanın, dış güçlerin devletimize yapmış olduğu eylemlere karşı halkın ayaklanmasıdır. Halk meydanlara çıkarak kendi devletini ve başkanını asla kimseye yedirtmeyiz mesajı verdi. ” ifadeleri ile açıkladı.

AKMAN, “BİZLER DARBELERDEN ÇOK ÇEKTİK”
Bizim olmazsa olmazımız demokrasidir söyleyen Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “Demokrasinin olduğu yerde eşitlik, kardeşlik olur. Bizler zaten darbelerden çok çektik. Bu yüzden demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir.” şeklinde ifade etti.

SAY, “15 TEMMUZ VAN’DA COŞKU İLE KUTLANDI”
15 Temmuz’un yıldönümünü coşku ile kutladıklarını belirten Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “ Darbe girişiminin yapıldığı o gece yine bütün halkımız ile buradaydık. Halkımız, devletimize, milletimize sahip çıktı.” dedi.

UCA, “15 TEMMUZ BİR MİLATTIR” 
15 Temmuz’un bir milat olduğunu anımsatan Van Eğitim Bir Sen Başkanı Mehmet Ali Uca, “1923 yılı bizim için nasıl önemli ise 15 Temmuz’da bizim için aynı şekilde önemlidir.15 Temmuz darbe girişiminin belli bir odak noktası yoktu ülkemizin tamamına yapıldı.” sözlerini kullandı.   

Türkülerin seslendirildiği gecede tiyatro gösterimi büyük alkış aldı. Kısa belgesel gösterimi ve ödül töreninin ardından tüm camilerde sela okunması ile program sona erdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik çerçevesinde yapılan etkinliklere Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, MHP İl Başkanı Salih Güngöralp, kurum amirlerinin yanı sıra  STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Vangölü TV 
 


Anahtar Kelimeler: ' yılında Temmuz şehitleri anıldı
Cuma 6.5 ° / -2.2 °
Cumartesi 8.4 ° / 0.5 °
Pazar 9.1 ° / 2.1 °