Van'da Yenidoğan Uzmanlarına Eğitim ve Sertifikaları Verildi

Van İl Sağlık Müdürlüğü, kritik öneme sahip olan neonatal sağlık bakımında eğitim standartlarını yükseltmek için düzenlenen bir programa imza attı.

Van Haberleri 24.02.2024 02:36:29 0
Van
Tarih: 24.02.2024 02:36

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ÇEKÜS birimi aracılığıyla gerçekleştirilen "Temel Yenidoğan Bakımı Eğitimi" kursunda başarılı olan sağlık profesyonellerine eğitim belgeleri takdim edildi. Bu eğitimle birlikte, yeni doğan bakım kalitesinin artırılması ve yenidoğan servisleri arasında standart bir bakım yönteminin benimsenmesi hedeflendi.

YENİDOĞAN ÖLÜMLERİNE KARŞI MÜCADELE

Tıpkı savaşta ön saflarda mücadele eden askerler gibi, yenidoğan sağlığı konusunda da çalışan sağlıkçılar için üstün nitelikli eğitim şart. Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitim, 22-23 Şubat tarihleri arasında Van'da bulunan SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve bazı özel hastanelerde gerçekleşti. Eğitimin odak noktası, yenidoğan ölümlerini azaltmak ve alanında uzman sağlık çalışanlarının bilgi düzeyini daha da ileriye taşıyarak bakım kalitesini en üst seviyeye çıkarmaktı. Kurs sonrasında, gösterilen üstün performans ve başarı ile kursu tamamlayan sağlık görevlileri, hak ettikleri belgelerini büyük bir gurur ile aldılar.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °