Van'da Yenidoğan Canlandırma Programı İle Bebek Sağlığına Odaklanılıyor

Van'da Yenidoğan Sağlığına Dair Eğitimler Devam Ediyor Van'da bebek sağlığını korumak için önemli adımlar atılıyor.

Sağlık Haberleri 29.02.2024 22:24:00 0
Van
Tarih: 29.02.2024 22:24 Güncelleme: 01.03.2024 13:54

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimlerinin 2024 yılındaki ikinci seansı, 28 Şubat 2024 tarihinde başladı. Bu üç günlük eğitimler, bebeklerin sağlıklı bir başlangıç yapmalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Eğitime sağlık sektöründe faaliyet gösteren profesyoneller katılıyor ve Van Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammed Taha Bostancı ve yardımcısı Uzm. Dr. Emine Gülçin Ay da programa katılıyor. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve ilçe devlet hastanelerinden sağlık çalışanları da bu eğitim programında yer alıyor.

Eğitimin temel amacı, yenidoğan bebeklere ilk müdahaleyi yapabilecek tüm sağlık personeline gerekli bilgi ve becerileri kazandırmaktır. Bu sayede bebeklerin yaşadığı sağlık sorunlarına etkili çözümler sunabilecek bir sağlık personeli kadrosu oluşturulması hedeflenmektedir.

Van İl Sağlık Müdürlüğü, bebek ölümlerini azaltmak ve yenidoğan döneminde ortaya çıkabilecek sorunlara hızlı bir şekilde müdahale edebilmek için bu tür eğitim programlarını düzenlemeye devam edecektir. Bu sayede Van'da bebeklerin sağlık hizmetlerine daha kapsamlı ve kaliteli bir şekilde erişmeleri amaçlanmaktadır. Yenidoğanların sağlıklı bir şekilde hayata başlamaları için gerekli tüm önlemlerin alındığı bir sağlık sistemi oluşturulmaktadır.

Kaynak: Vangölü TV


Cumartesi 18.8 ° / 10.9 °
Pazar 18.8 ° / 10.8 °
Pazartesi 19 ° / 11.3 °