Van'da Ulaşıma Zammına Tepki: 13,50 TL'ye Çıkan Ücretler Vatandaşları Sıkıntıya Sokuyor

Akaryakıta gelen zamların, Van şehir içi toplu taşıma ücretlerine yansımasına vatandaşlar tepki gösteriyor.

Van Haberleri 14.04.2024 12:27:00 0
Van
Tarih: 14.04.2024 12:27 Güncelleme: 15.04.2024 16:54

Van'da akaryakıt fiyatlarının yükselişi ve toplu taşıma ücretlerine yapılan son zam, vatandaşları oldukça zorlayan ekonomik koşullar oluşturuyor. Özellikle işe gidiş gelişlerde sıklıkla toplu taşıma kullanan kişiler, yükselen ulaşım maliyetleri karşısında en çok etkilenenler arasında. Her gün ulaşıma yüksek tutarlarda ödeme yapmak zorunda kalan vatandaşlar, artan masraflar nedeniyle bütçelerini zorlanıyor ve yaşanan ekonomik krizle birleşince bu durum, geçim sıkıntılarını daha da artırıyor.

KİRA VE AKARYAKIT FİYATLARI VATANDAŞIN BELİNİ BÜKÜYOR

Türkiye genelinde görülen ekonomik kriz Van'da yaşayanları da derinden etkilemeye devam ediyor. Ürün fiyatlarındaki yükselişler alım gücünü düşürürken, kiralık ev fiyatlarının 10 bin liraya dayanması ile konut masrafları ciddi oranda artış gösteriyor. Akaryakıt fiyatlarındaki istikrarlı yükseliş ise direkt olarak toplu taşıma ücretleri üzerinden vatandaşlara yansıyor ve onları daha büyük miktarlarda ulaşım harcaması yapmak zorunda bırakıyor.

VANLILAR ULAŞIM ÜCRETLERİNDEKİ ZAMDAN RAHATSIZ

Van'daki vatandaşlar, toplu taşıma ücretlerindeki son zammın hayatlarını daha da zorlaştırdığını dile getiriyorlar. Gün içinde dört defa toplu taşıma kullananlar için aylık ulaşım harcamaları 1.500 lira seviyelerini aşabilir, bu durum da ev bütçelerine ciddi oranda yük getiriyor ve geçim sıkıntılarını pekiştiriyor.

VANLILAR YETKİLİLERDEN ADIM ATILMASINI İSTİYOR

Ekonomik sıkıntılar ile boğuşan Vanlı vatandaşlar, sorunlarının giderek dayanılmaz bir hal aldığını ifade ediyor ve yetkililerden çözüm yolları bulunmasını talep ediyorlar. Akaryakıt fiyatlarındaki düşüş ve ulaşım ücretlerinin makul seviyelere çekilmesi gibi somut adımların atılması gerektiğinin altını çiziyorlar. Vatandaşlar, söz konusu ekonomik sıkıntıların hayatlarını kolaylaştıracak tedbirlerle hafifletilmesini umuyor.

ÜLKE GENELİNDE EKONOMİK SIKINTILARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Vatandaşlar, ekonomik sıkıntıların sadece Van ile sınırlı olmadığını, tüm ülke çapında hissedildiğini ve birçok insanın geçimini zorladığını belirtiyor. Hükümetten bu sorunlara karşı etkili çözümler üretilmesini ve özellikle akaryakıt fiyatlarının ve ulaşım ücretlerinin gözden geçirilmesini talep ediyorlar.ülke geneli bu sorunların yaşandığına vurgu yapılıyor ve vatandaşların yakından ilgilendiren bu konularda hükümetin etkin adımlar atması isteniyor.

GÜNLÜK YAŞAMDA EKONOMİK KRİZİN DERİN İZLERİ

Artan enflasyon, yükselen kira fiyatları, akaryakıt zamları ve ulaşım ücretlerindeki sürekli artış, Vanlı vatandaşların günlük yaşamlarını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Vatandaşlar, krizin yarattığı etkileri her gün hissediyor ve geçim sıkıntılarının artık katlanılabilir düzeyin çok üzerinde olduğunu belirtiyorlar.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °
Perşembe 17.2 ° / 9.7 °