Van'da sürücü kursu direksiyon eğitim yerleri değişiyor! İşte yeni güzergahlar

Van’da sürücü kurslarının direksiyon eğitim yerleri bir kez daha değişiyor. Yeni eğitim güzergahı belli oldu.

Van Haberleri 11.12.2023 14:47:00 0
Van
Tarih: 11.12.2023 14:47 Güncelleme: 11.12.2023 16:07

Van Büyükşehir Belediyesi, UKOME’de aldığı karar ile ehliyet almak isteyen sürücü adaylarının yazılı sınav sonrasında girdiği uygulamalı direksiyon eğitimi ve sınav yerini değiştirmişti. Daha önce Şabaniye Mahallesi’nde yapılan sınavlar, çok sayıda ölüm, yaralanma ve kazalara neden olduğu için Oto Sanayi arkasında bulunan Düzyol Caddesi ve Kalecik TOKİ yoluna alınmıştı.

HER İLÇE KENDİ SINIRLARI İÇİNDE SINAV YAPACAK

Van’da her yıl artan ehliyet sınav başvurularından dolayı oluşan yoğunluğun önüne geçmek için yeni bir adım atıldı. Buna göre yoğunluğu azaltmak ve olası trafik kazalarının önüne geçmek için merkez ilçeler direksiyon sınavını kendi ilçe sınırları içinde yapacak. Alınacak yeni kararla beraber Tuşba ilçesinde ikamet edenler, Oto Sanayi arkasında bulunan Düzyol Caddesi ve Kalecik TOKİ yolunda sınava girerken, İpekyolu ilçesinde ikamet edenler ise eski sınav güzergâhı olan Şabaniye Caddesinde direksiyon eğitimi alacak. Edremit ilçesinde ikamet edenler de Erenkent Mahallesi Yeni TOKİ yolunda eğitim alarak direksiyon sınavına girecek. Yeni kararın, yapılacak UKOME toplantısından sonra uygulamaya geçmesi bekleniyor.

“BU KARAR YOĞUNLUĞUN VE KAZALARIN ÖNÜNE GEÇECEK”

Direksiyon sınavının yapılacağı güzergâhlar hakkında konuşan Van Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Sertaç Kütükoğlu, direksiyon sınavlarında yoğunluk yaşandığını söyledi.

Yer değişiklik talebinin ilgili mercilere iletildiğini belirten Kütükoğlu, “Yer değişikliği kararının UKOME toplantısında alınmasını bekliyoruz. Alınacak kararın yoğunluğun önüne geçeceğini ve olası kazaların önüne geçeceğini düşünüyorum. Bunu yanında sürücü adayları kendi ilçelerinde sınava girecekleri için sınava daha kolay gelebileceklerdir.” dedi.


Çarşamba 14 ° / 4.9 °
Perşembe 15.5 ° / 6.2 °
Cuma 14.5 ° / 6.4 °