Van'da sağlıkçılardan Gazze için "sessiz yürüyüş"

Van'da görev yapan sağlık çalışanları, Siyonist israil'in Gazze'ye yönelik saldırılarını lanetlemek amacıyla "sessiz yürüyüş" yaptı.

Sağlık Haberleri 17.12.2023 03:09:00 0
Van
Tarih: 17.12.2023 03:09 Güncelleme: 17.12.2023 21:35

Van’daki sağlık kuruluşlarında görev yapan doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanları, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı yürüyüş yaparak tepki gösterdi.

Beşyol Meydanı'nda buluşan sağlık çalışanları, ellerinde taşıdıkları Türkiye ve Filistin bayrakları ile işgalcilere lanet mesajlarının yer aldığı dövizler taşıyarak Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Kent meydanında grup adına basın açıklamasını okuyan Dr. Abdullah Sakman, 7 Ekim'den bu yana binlerce sivil, kadın ve çocuğun vahşice katledildiğini hatırlattı.

Siyonistlerin hastaneleri de bombalandığını belirten Sakman, "Gazze'deki 35 hastaneden 26'sı şu an hizmet dışı. Dokuzu kısmen işlevsel durumda. Bu hastaneler aynı zamanda ülke içinde yerinden edilmiş binlerce kişiye de barınak sağlıyor. Yakıtın tükenmesi nedeniyle hastanelerin kapanması sonucu artık kuzeydeki yaralıları tahliye etmek imkansız halde. Gazze'deki sivillerin, çocukların, kadınların, meslektaşlarımızın ve hastaların hayatlarının korunması adına mesleğimize yakışır bir duruş ortaya koymaya kararlıyız. Buradan tüm dünyadaki hekimler, sağlık çalışanları ve vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına sessiz yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz. Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız." dedi.


Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °