Van’da onlarca çocuğa bot ve mont yardımı

Van Umut Kervanı İnsani Yardım Derneği, ihtiyaç sahibi onlarca çocuğa bot ve mont yardımında bulundu.

Van Haberleri 2.01.2024 21:07:00 0
Van’da onlarca çocuğa bot ve mont yardımı
Tarih: 02.01.2024 21:07 Güncelleme: 02.01.2024 21:20

“Çocuklar üşümesin” sloganıyla kış yardımlarını sürdüren Van Umut Kervanı, Gazze’ye yönelik yardım çalışmalarının yanında kentteki ihtiyaç sahibi ailelere de umut oluyor. Bu kapsamda belirlenen onlarca çocuğa kışlık bot ve mont hediye edildi.

Siyonist işgal rejiminin ablukası altındaki Gazze’yi unutmayan Umut Kervanı, kışın gelmesiyle birlikte Van’daki muhtaç ailelere yönelik odun, kömür, gıda ve kışlık kıyafet çalışmalarına hız verdi. Düzenlenen kermes, bağış kampanyalarıyla toplanan yardımlar ildeki ihtiyaç sahibi ailelere teslim ediliyor.

Hayırseverlerden alınan destekle yine onlarca çocuğa bot ve mont hediye eden Dernek yetkilileri, çocukların sevinçlerine ortak oldu.

Faaliyetlere ilişkin bilgi veren Van Umut Kervanı Derneği Başkanı Sedat Vatan, “Gazze'ye yaptığımız yardımların yanı sıra derneğimize kayıtlı olan mağdur ailelerimizi de unutmadık. Hayırseverler aracılığıyla onlarca çocuğumuza kışlık elbise ( bot, mont) dağıtımı gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki günlerde gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan paketlerimizi ailelerimize ulaştıracağız. Hem yurtiçi hem yurtdışı yardımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Daha fazla mağdur ve mazlum insana ulaşabilmek için siz değerli kardeşlerimizin katkılarına ihtiyacımız var. Malumunuz olduğu üzere yaklaşık on gün sonra üç ayların başlangıcı ve bu vesile ile belli başlı günlerde oruç ibadetini yerine getiren duyarlı insanlarımız var. Bu ibadeti ihya eden birçok mağdur ailemizin olduğunu tespit ettik. Bu insanların aileleriyle beraber rahat bir iftar geçirmeleri için onlara bir gıda paketi hazırlamayı düşünüyoruz. Bir gıda paketi 750 TL’den oluşuyor. Bu konuda bize destek vermek isteyen ve bu insanların hayır dualarını almak isteyen kardeşlerimiz varsa bizimle irtibata geçebilirler. Şunu biliyoruz ki semadan geri çevrilmeyen dualardan biride mazlumun yaptığı duadır. Rabbim bizleri bu dualara muhatap kılsın.” dedi.


Anahtar Kelimeler: onlarca çocuğa yardımı
Salı 12 ° / 3.7 °
Çarşamba 14 ° / 4.9 °
Perşembe 15.5 ° / 6.2 °