Van'da İpekyolu Renovasyonu: Yeni İmar Planı Ticaret Oda'sında Değerlendirildi

İpekyolu'nun İmar geleceği Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) ele alındı.

Van Haberleri 27.02.2024 21:39:00 0
Van
Tarih: 27.02.2024 21:39 Güncelleme: 28.02.2024 14:55

Van'ın İpekyolu İlçesinde yer alan Cevdetpaşa, Barutçu, Halilağa ve Hanikoğlu mahallelerini kapsayan "Nazım İmar Planı Revizyonu" konusunda önemli bir toplantı gerçekleştirildi. 

İpekyolu İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Necip Erginyürek ve Şehir Plancısı Abdullah Benek, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ile Danışmanlarına detaylı bir sunum yaptı. 

Planın 235 hektarlık alanda uygulanması planlanmakta ve 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı revizyonuyla ilgili son kararlar değerlendirildi. 

Erginyürek, planın kesinleşme süreçlerinden ve sonraki adımlardan bahsederek, halihazırda 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

KRİTİK İMAR PLANINDA ÖNEMLİ GELİŞMELER

İpekyolu Belediyesi tarafından hazırlanan Nazım İmar Planı revizyonu, yapılan sunumun ardından Van TSO Yönetim Kurulu ve Danışmanları tarafından tartışıldı. 

Kurul, revizyon planının Van kenti için hayati önem taşıdığını ve şehrin ticari aksları ile gelişimine katkı sağlayacağını vurguladı. Aynı zamanda, bu imar planının şehrin genişlemesi ve fonksiyonel alanların yaratılmasına olanak tanıyacağına işaret etti.

VAN'IN 30-40 YILLIK GELECEK PLANLAMASI

Van TSO, gelecek 30-40 yıl için belirleyici olacak bu imar planının şehir üzerindeki etkilerini ve önemini vurgulayarak, diğer yerleşim yerlerinin de bu yeni düzenleme dairesinde gelişeceğini belirtti. 

Kurul, imar planı revizyonunun bir an önce tamamlanması konusunda gerekli desteği vereceklerinin altını çizdi. 

Bu toplantı ve değerlendirmeler, Van İpekyolu ve civar mahallelerin geleceğine yön verecek kararların önemini bir kez daha ortaya koymaktadır.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Cuma 14.5 ° / 6.4 °
Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °