Van'da Huzurun Sesi: Üniversitenin Tasavvuf Müziği Gecesi Yankı Buldu!

Ramazan ayının ruhuna uygun bir gece: "Tasavvuf Müziği Konseri" büyüledi.

Van Haberleri 2.04.2024 12:22:00 0
Van
Tarih: 02.04.2024 12:22 Güncelleme: 02.04.2024 12:35

Van YYÜ'de tasavvuf müziği rüzgarı esti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde Ramazan ayının manevi atmosferine uygun bir etkinlik gerçekleştirildi. Üniversitenin Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen Tasavvuf Müziği Konseri, dinleyicileri adeta bir başka aleme taşıdı. Konserin şefliğini ise Öğretim Görevlisi Ferhat Kılınçarslan, başarıyla üstlendi.

MÜZİKSEVERLER TASAVVUFUN HUZURUNU YAŞADI

Tek bölüm halinde düzenlenen konserde, tasavvuf müziğinin en seçkin eserleri sergilendi. Koro performanslarının yanı sıra solo icralar da büyük alkış topladı. Saygıdeğer şarkıların seslendirilmesiyle, katılımcılar ramazanın huzur ve derinliğini müzikle buluşturan bir gece yaşadılar.

REKTÖR ŞEVLİ'DEN TEBRİK VE TEŞEKKÜR

Konserin sonunda Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Öğretim Görevlisi Ferhat Kılınçarslan ve konservatuvar koro ekibini tebrik etti. Akademik ve bilimsel etkinliklerin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerin de üniversite yaşamı için önemli olduğuna vurgu yapan Şevli, bu tür etkinliklerin artarak sürmesini temenni ettiğini ve katılan herkese şükranlarını sunduğunu belirtti.

ÜNİVERSİTE TOPLULUĞU VE DIŞARIDAN DAVETLİLER BİR ARAYA GELDİ

Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlik sadece üniversite camiası tarafından değil, Van'ın saygın kişilikleri tarafından da ilgiyle karşılandı. Konser salonu, Rektör Şevli ve eşi, bölgenin kalkınma ajansı genel sekreteri, hastanenin başhekimi, konservatuvar müdürü ve üniversite topluluğunun gelmiş geçmiş en prestijli isimleri ile dolup taştı. Öğretim görevlileri, idari personel ve öğrenciler de bu muhteşem müzik ziyafetinde yerlerini alarak, tasavvuf müziğinin büyüsüne kapıldılar.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °