Van'da Eğitimde Çığır Açan Proje: Özel Eğitim ve Rehberlik Atölyeleri

Özel Eğitim ve Rehberlik için Van'da 5 yeni atölye hayata geçirildi.

Van Haberleri 16.03.2024 00:45:31 0
Van
Tarih: 16.03.2024 00:45

Van'da Eğitimde yeni dönem: Özel Eğitim ve Rehberlik Atölyeleri

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü, özel eğitim ve rehberlik hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla, "Özel Eğitim ve Rehberlik Van Projesi" kapsamında beş yeni atölyenin kurulumunu tamamladı. Proje, eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek ve özel gereksinime sahip bireylerin eğitim olanaklarını artırmak için hayata geçirildi.

AKADEMİSYENLERİ VE EĞİTİMCİLERİ BİR ARAYA GETİREN PROJEDE ATÖLYELER AÇILDI

Van'daki eğitim kalitesini artırma hedefiyle, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi akademisyenlerinin katkılarıyla beş farklı atölye kuruldu. Doç. Dr. İkbal Tuba Şahin Sak, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Ferşat Taşlıbeyaz, Dr. Öğr. Üyesi Metehan Kutlu, Dr. Öğr. Üyesi Ercan Öpengin ve Dr. Öğr. Üyesi Gamzze Mukba'nın desteğiyle gerçekleşen bu atölyeler, özel eğitim ve rehberlik alanında faaliyet gösterecek. Eğitimcilere yönelik düzenlenen çalışmalara, çeşitli branşlardan öğretmenler aktif olarak katıldı.

EĞİTİME KATILAN ÖĞRETMENLERE SERTİFİKA

Van Evliye Çelebi Uygulama Otelinde düzenlenen eğitim programının ardından, proje kapsamında yetiştirilen öğretmenlere katılım sertifikaları verildi. Bu sertifikalar, öğretmenlerin aldıkları eğitimleri ve geliştirdikleri yetkinlikleri resmi olarak tanıyan ve teşvik eden birer belge olarak önem taşıyor. Yeni kurulan atölyelerle Van'da eğitim alanındaki yenilikçi adımlar pekiştirildi ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °