Van'da Dev Dönüşüm: 50 Bin Kişilik İstihdam Projesi Hayata Geçiyor!

Van'da istihdam ve kalkınma atağı: 50 bin vatandaşa iş umudu.

Van Haberleri 18.04.2024 15:28:00 0
Van
Tarih: 18.04.2024 15:28 Güncelleme: 18.04.2024 16:27

Van'da tekstil fabrikaları İle İstihdam Seferberliği.

Van Valisi Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yükselen tekstil fabrikalarının inşaatını yerinde inceledi. Vali Balcı, incelemeleri sırasında bölgeye yapılacak olan tekstil yatırımlarının 50 bin kişiye istihdam sağlanmasını hedeflediklerini ifade etti.

VALİLİKTEN İSTİHDAMA DESTEK

Vali Yardımcısı Furkan Duman ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan ile görüş alışverişinde bulunan Vali Balcı, Van'ın kalkınma hedeflerine yönelik çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Balcı, ildeki istihdam sorununa yönelik olarak atılan adımların altını çizerek, "Valiliğimizin desteğiyle faaliyete geçen altı fabrikada şu anda 2 bin kişi çalışmakta. En kısa sürede tamamlamayı planladığımız dört yeni fabrikamız daha var. Bunlar tamamlandığında ek olarak 2 bin vatandaşımıza iş sunmuş olacağız." şeklinde konuştu.

VAN'IN İŞSİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM VE 50 BİN İSTİHDAM HEDEFİ

Vali Balcı, istihdam yaratma ve işsizlik sorununu azaltma noktasında önemli adımlar attıklarına dikkat çekti ve kent ekonomisine katkı sağlamak için devam eden çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ifade etti. Vali, "Van'da tekstil sektöründe 50 bin kişilik bir istihdam oluşturmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda ilerliyor ve tüm paydaşların desteğiyle Van'ın geleceğine yatırım yapıyoruz. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Çarşamba 17.7 ° / 10.2 °
Perşembe 16.5 ° / 9.2 °
Cuma 12.3 ° / 6.9 °