Van'da Deprem Hazırlıkları Hız Kazandı: AFAD'dan Hayati Tatbikat Hamlesi

Van'da Deprem Farkındalığı Artıyor. AFAD koordinasyonunda tatbikatlar yapılıyor.

Van Haberleri 7.03.2024 00:21:25 0
Van
Tarih: 07.03.2024 00:21

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van'daki AFAD birimleri, 1-7 Mart Deprem Haftası'nın etkinlikleri olarak farkındalığı artırma ve koordinasyonu güçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

Valilik koordinasyonunda yürütülen bu etkinliklerde, deprem senaryoları üzerinden gerçekleştirilecek tatbikatlarla yerel arama kurtarma ekiplerinin hazırlık seviyeleri test ediliyor ve acil durum müdahale kabiliyetleri güçlendiriliyor.

DEPREM HAFTASI ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

AFAD'ın Van İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantılar, sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekiplerinin katılımıyla gerçekleşiyor. Bu planlama ve koordinasyon toplantılarında amaç, şehirdeki farklı ekiplerin bir araya gelerek depreme hazır olmalarını sağlamak.

ARAMA KURTARMA TATBİKATI HAZIRLIKLARI

Toplantıda ele alınan konular arasında tatbikatın planlanması, katılımcıların birbiriyle olan işbirliği, iletişim ve ekipman hazırlıkları yer alıyor. Bu organizasyonlarla, Van'ın afet durumlarında hızlı ve etkin bir yanıt verebilme kapasitesi test edilmekte ve güçlendirilmekte.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, gerçekleştirilmesi planlanan tatbikatlar, deprem anında nasıl hareket edileceğine dair önemli bilgiler sağlayacak ve yerel arama kurtarma ekiplerinin hızlı ve koordineli bir şekilde hareket etme becerilerini artıracak.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °