Van'da Coşkuyla Beklenen Tarih: Kültür Yolu Festivali Başlıyor!

Türkiye Kültür Yolu Festivali 29 Haziran - 7 Temmuz 2024 tarihleri arasında renkli etkinliklerle Van'da başlıyor.

Kültür-Sanat Haberleri 26.03.2024 02:11:00 0
Van
Tarih: 26.03.2024 02:11 Güncelleme: 26.03.2024 12:24

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılında düzenlenecek olan Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin tarihlerini kamuoyu ile paylaştı. Bakan Ersoy, Türkiye'nin dört bir yanından sanatçıları ve sanatseverleri ağırlayacak festivalin 29 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında Van'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Bakan ayrıca, festivalin yaygınlaştığını ve büyümeye devam ettiğini belirtti.

KÜLTÜR YOLU FEZTİVALİ: SANATLA İÇ İÇE BİR TURİZM ANLAYIŞI

Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında, sanat ve turizmi bir araya getiren Kültür Yolu Festivali'nin, Avrupa Festivaller Birliği'ne dâhil olduğuna dikkat çekerek, bunun Türkiye'nin sanat ve turizm alanındaki yükselen başarısının bir göstergesi olduğunu ifade etti. İstanbul'da başlayan yolculuğun, 16 şehri kapsayan ve 7 bölgede gerçekleşecek olan geniş bir kültür hareketine dönüştüğünü söyledi.

Bakanlığın önceliklerinden birinin turizmde ürün çeşitliliği ve markalaşma olduğuna vurgu yapan Ersoy, kültürel miras ve coğrafyanın sunduğu zenginliklerin doğru bir şekilde kullanılmasının önemine işaret etti. Türkiye'nin kültürel zenginliklerinden beslenen ve aynı zamanda turizmi canlandıran bu festivaller serisinin, yerel hem de uluslararası alanda ilgi gördüğünü belirtti.

FESTİVALİN 2024 HEDEFİ: 40 BİN SANATÇI

Ersoy, festivale olan ilginin her geçen yıl arttığını ve sanatçı sayısının da bu yükselişi gösterdiğini dile getirdi. 2023'te 34 bin sanatçının katılım gösterdiği festivalin 2024 hedefinin 40 bin sanatçı olduğunu söyledi. Oyun, gösteri ve sergilerle dolu bir festival dönemi beklediklerini ve mekan sayısının 600'ün üzerine çıkarmayı planladıklarını ekledi.

İL İL KÜLTÜR ŞÖLENİ: FESTİVAL TAKVİMİ AÇIKLANDI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, festivalin sekiz ay boyunca sürecek etkinliklerle sanatseverlerle buluşacağını duyurdu. Adana'daki Portakal Çiçeği Karnavalı ile başlayacak olan festival programının, Şanlıurfa, Bursa, Samsun, Trabzon ve Van'da devam edeceğini, Nevşehir, Erzurum, Çanakkale ve Gaziantep gibi şehirlerde de sanat dolu günler yaşanacağını bildirdi. Ankara, Konya, İstanbul, Diyarbakır, İzmir ve Antalya'nın da festival etkinliklerine ev sahipliği yapacağını ifade etti.

ULUSLARARASI SANATÇILAR VE SERGİLER FESTİVALDE

Ersoy, festival kapsamında Pablo Picasso'nun eserlerinin de aralarında bulunduğu dünyaca ünlü sanatçıların sergilerinin gezilebileceğini ve dijital sanat sergilerinin de yer alacağını söyledi. Chris Botti gibi Grammy ödüllü müzisyenlerin yanı sıra farklı ülkelerin orkestra ve sanat topluluklarının sahne alacağını müjdeleyen Ersoy, festivalin uluslararası boyutta çalışmalarla zenginleştiğini vurguladı.

YENİ LOGO İLE YENİ BAŞLANGIÇLAR

Festivalin yeni logosundan bahseden Ersoy, logo tasarımının 7 farklı renkten oluştuğunu ve sanatın çeşitliliğini simgelediğini belirtti. Sanatın hayatın bir rengi olduğunu ve festivalin de bu çeşitliliği yansıtan bir logo ile yoluna devam edeceğini açıkladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Çarşamba 17.7 ° / 10.2 °
Perşembe 16.5 ° / 9.2 °
Cuma 12.3 ° / 6.9 °