Van'da Çetin Kış: Kar Fırtınası ve Sel Tehlikesi Alarmı

Kış Şartları Van'da Etkisini Gösteriyor. Valilik Kar yağışı, Sel ve su baskınları ile toprak kaymalarına karşı uyardı.

Van Haberleri 27.03.2024 01:23:00 0
Van
Tarih: 27.03.2024 01:23 Güncelleme: 28.03.2024 11:45

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van'da kar yağışı ve rüzgar tehlikesi. 

Van Valiliği, bölgede etkisini göstermeye başlayan şiddetli kar yağışı ve kuvvetli rüzgar konusunda vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Sel riski, su baskınları, dere yataklarında meydana gelebilecek taşkınlar ve kaya düşmeleri ile toprak kaymaları gibi olası tehlikelere karşı halkın uyanık olması tavsiye ediliyor.

İLÇELER BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLANIYOR

Özellikle Van'ın Muradiye ve Çaldıran ilçelerinde başlayan kar yağışları, Bahçesaray ve Çatak ilçelerini de etkisi altına almış durumda. Kuvvetli rüzgarların güney yönünden esmeye devam ettiği ve akşam saatlerinde batıya yönelmesiyle birlikte Van merkez ve yakın çevresinde zaman zaman yoğun kar yağışlarının devam etmesi öngörülüyor.

KEHLİKELİ KIŞ ŞARTLARI VE ÇIĞ UYARISI

Yüksek kesimlerde kar yağışı ile birlikte şiddetli rüzgarlar tipiye yol açarken, görüş mesafesi düşüyor ve dik yamaçlarda çığ riski artıyor. Bu koşullar ulaşım güvenliğini etkileyip yıldırım düşmesi riskini beraberinde getirirken, karın erimesine yol açan sıcaklıklar da sel riskini yükseltiyor. Alçak bölgelerde yoğun yağışlar, kent merkezlerinde su baskınları ve dere yataklarında taşkınlara yol açabiliyor.

VALİLİKEN UYARI VE TEDBİR ÇAĞRISI

Valilik, devam eden kar yağışları ve kuvvetli rüzgar sebebi ile ortaya çıkabilecek olumsuz durumlar konusunda vatandaşları uyarmış ve alınması gereken tedbirlere dikkat çekmiştir. Vatandaşların; kar yağışları sırasında yaşanabilecek görüş mesafesi azalması, çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar, kar erimeleri ve düşük rakımlı bölgelerde oluşabilecek sellere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmaları istenmiştir. Valilik, bu doğal şartlara karşı vatandaşların tedbirli olmalarını önemle belirtmiştir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: ' Çetin : Fırtınası Tehlikesi Alarmı
Cuma 14.5 ° / 6.4 °
Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °