Van'da Belediyelerdeki İşçi Kıyımlarına DEM Parti Tabanı İsyan Etti!

DEM Parti tabanı isyan etti. Van'da belediyelerdeki DEM'li başkanların yaptığı işçi kıyımlarına ve yönetimlere tepkiler büyüyor.

Van Haberleri 6.05.2024 01:40:00 0
Van
Tarih: 06.05.2024 01:40 Güncelleme: 06.05.2024 13:50

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL /  Ziya Türk'ün Haberi

İpekyolu ve Van Büyükşehir Belediyeleri'nin DEM Partili Başkanları ve yönetimleri tarafından başlatılan işçi kıyımları, farklı siyasi ve sosyal kesimlerden büyük tepkil görüyor.

Özellikle DEM Partinin tabanından gelen eleştiriler dikkat çekiyor. Sosyal medya mecrasında belediyelerin bir grup tarafından yönlendirilmesi ve yaptıkları uygulamaları eleştiriyor ve duruma tepki gösteriyorlar.

İŞÇİ KIYIMLARI TEPKİLERE NEDEN OLUYOR

DEM Partili  Dr. Zana isimli bir sosyal medya kullanıcısı hesabından paylaştığı mesajında yaptığı belediyelerdeki işçi kıyımına yönelik eleştirisine çok sayıda hesap hak veren yorumlar yaptı. 

Dr. Zana'nın mesajında; İşçi kıyımının yanı sıra belediyelerde bir çete tarafından işleyişe müdaha edildiği ve bu müdahale nedeniyle başkanların kendi plan ve programlarını uygulamayadığı, bunun da hem halka, hem kende, hem de sisasal harekete zarar verdiğine değinildi.

İşte Dr. Zana'nın eleştiri yaptığı mesajı;

BELEDİYELER KAYYUMA DAVETİYE ÇIKARAN PRATİK İÇİNDELER

"Van’daki yerel yönetim, işi bilmeyen birkaç gereksizin elinde can çekişiyor. Adeta kayyuma davetiye çıkaran pratik içindeler.. Abdullah Zeydan gibi bilgili, birikimli bir başkana bıraksalar, kimseyi mağdur etmeden birkaç ayda belediyeyi toparlar, kayyum mağdurlarını geri alır.

YÖNETİCİNİN KARDEŞİNİ İŞTEN ÇIKARMAK NEFRETİ KÖRÜKLER

Bu şebeke tahribat yaratmayı kendilerine görev biçmişler. Yol yöntem bilmiyorlar. Attıkları her adım mücadeleye zarar veriyor. Kendi yöneticininiz kardeşini işten çıkarmak veya çıkarılan kişinin akrabasını meclis üyesi yapmak Kütlerde bir birine karşı nefreti körükler.

DEM'Lİ BELEDİYELERİN MÜCADELEYE VERDİĞİ ZARARRI DEVLET VEREMEDİ

Aileler arasında içerde huzursuzluğa sebep olur. Hep diyoruz belediyelerin mücadeleye verdiği zararı bu devlet veremedi.
İlk etapta bankamatik memurlarını tespit edip çıkaracaksınız, geriye kalanı araştırılıp farklı bir yöntem belirlenir. Sonuçta bu belediyeler rejimin kurumlarıdır. Yarın işçi alımında önünüze güvenlik soruşturmasını koyarlarsa veya valilik iznine bağlanırsa kimseyi alamazsınız.

KİRLİ PRATİKLERİNİZ ZEYDAN'A ZARAR VERİYOR

Bırakın Abdullah Zeydan bu şehri güzelleştirir, güzel projelerle işsizlik sorununa çözümler bulunur. Bu halk ona bu yetkiyi vermiş, sizin kirli pratikleriniz Zeydan’a da zarar veriyor.

BEKİR KAYA VE AZİM YACAN'IN ZİNDANA GİRME SEBEBİ SİZSİNİZ

Bekir kayanın başına atadığınız Hekim Gülmez (PKK Kayyumu) gibi kayyumlardan hiç mi ders çıkarmadınız. Bugün Bekir Kaya zindanda ise sebebi sizin tahribatlarınızdı. Onun arkasından iş çevirmeniz, rüşvet, haraç almanızdı. Aynı şekilde yolsuzluk yapıp suçu Azim Yacan’a attınız. Zeydan başkanı size yetirmeyeceğiz.

BELEDİYECİLİK FANTAZİLERİNİZLE BİZE ZARAR VERİYORSUNUZ

Ahlaki politik bir toplumun olduğu bir ülke yaratma mücadelesini veriyoruz ve bu yüzdendir bu kadar bedel ödememiz. Kürtler arasında kin, nefret tohumları ekmek bizim hakikatimizle uyuşmuyor.Belediyecilik fantazileriniz bize zarar veriyor. Belediyeleri kullanmayı beceremiyorsunuz.

ÇÜRÜMÜŞLÜĞÜN KANGRENE DÖNÜŞMEMESİ İÇİN TEDAVİ ETMEK GEREKİYOR

Bunca bedelden sonra bunları yazmak zorunda kalmak içimizi acıtıyor, üzülüyoruz. Ancak çürümüşlüğün kangrene dönüşmemesi için tedavi etmek gerekir. Tedaviyi kabul etmeyen o kadar çok kişi var ki.."

Yukarıdaki süregelen olaylar, parti içi ve halk nezdinde büyük bir rahatsızlık unsuru olarak görülüyor. Belediye yönetimlerinde yapılacak düzenlemelerin DEM Partili seçmenler tarafından nasıl karşılanacağı merak konusudur.

İŞTE SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI VE YORUMLAR;
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °