Van'da aralık ayında bir ilk

Van Valiliği bünyesinde 24 yıldır bahçıvanlık yaptığını söyleyen Halit Karaca, Aralık ayında ilk kez çim biçme çalışması yaptığını söyledi.

Van Haberleri 10.12.2023 02:32:00 0
Van
Tarih: 10.12.2023 02:32 Güncelleme: 11.12.2023 01:42

Karaca, “Yıllardır valilik bünyesinde bahçıvanlık yapıyorum. Bu yaşıma kadar aralık ayında çim biçmemiştim. İklim değişikliğinin ülkemizi ve dolayısıyla Van’ı da etkilediğine şahit oluyoruz. Geçmiş yıllarda aralık ayında Van beyaz örtüyle kar’la kaplanırdı. Yerlerde en az 25-30 cm kar olurdu. Bazı yıllarda Cumhuriyet Caddesine açılan ara sokaklarda dükkanların damlarından kürenen karlarla sokakta metrelerce yükseklikte kar birikirdi. Sokak arasındaki dükkanlar karşılıklı olarak tünel açar gidiş, gelişler, tünellerden yapılırdı. İklim değişikliğinden dolayı hayatımda görmediğim olayı yaşıyor aralık ayında çim biçiyorum, Valilik bahçesini yabani otlardan temizleyip estetik görüntü sağlıyoruz. Özenle gerçekleştirilen çalışmalarda, çevre düzenlemesi ön planda tutuluyor” diye konuştu.

“Estetik görünümü ön planda tutuyoruz”
Valilik bahçesinde bahçe düzenlenme ve çim biçme çalışması yapan Halit Karaca, “Yabani ot temizliği ve çim biçme çalışmalarını sürdürüyorum. 24 yıldır Van Valiliği bahçesinde bahçıvanlık yapmaktayım. Van Valiliği bahçesinde 24 yıldır ilk kez Aralık ayında çim biçme çalışması yapıyorum. Hem vatandaşlarımızın sağlığını hem de yeşil alanlarımızın estetik görünümünü görselliği ön planda tutuyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler: ' aralık ayında
Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °