Van'da Amatör Sporlara Büyükşehir Dopingi: 2 Milyon TL'lik Destek

Van Büyükşehir Belediyesi'nden Amatör Sporlara Dev Destek

Van Haberleri 3.03.2024 21:55:00 0
Van
Tarih: 03.03.2024 21:55 Güncelleme: 04.03.2024 16:43

Van Büyükşehir Belediyesi, amatör spor kulüplerinin gelişimini ve faaliyetlerini desteklemek için bir önemli adım attı. Büyükşehir, şehirdeki birçok spor dalında etkinlik gösteren amatör kulüplere toplamda yaklaşık 2 milyon Türk Lirası tutarında nakdi destek sağlama kararı aldı.

ŞEHRİN SPORUNA BÜYÜK KATKI

Büyükşehir Belediyesi'nin Şubat ayı Meclis Kararları ile açıklanan bu destek paketi, yerel spor kulüplerini maddi olarak rahatlatmayı ve onların daha verimli çalışmalar yürütmelerini hedefliyor. Amatör kulüplerin ekonomik anlamda güçlenmeleri, sporcuların daha iyi koşullarda antrenman yapabilmeleri ve yarışmalarına devam edebilmeleri için bu finansal katkı büyük önem taşıyor.

DESTEK ALACAK KULÜPLER VE MİKTARLARI

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Breis Sportif Faaliyetler Spor Kulübü'ne 60 bin TL, Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'ne 750 bin TL, Bal Bear Spor Kulübü'ne 60 bin TL, Van Ipekyolu Görme Engeller Spor Kulübü'ne 20 bin TL ve Ivanspor Spor Kulübü'ne 50 bin TL olmak üzere toplamda 940 bin TL'lik nakdi yardım kararı oybirliğiyle alınmıştır. Bu destekle birlikte, amatör spor kulüplerinin performanslarının artması ve sporun tabana yayılması hedeflenmektedir.

Bu tip mali yardımlar, amatör spor kulüpleri için hayati öneme sahip olup, kulüplerin ve sporcuların ihtiyaçlarını karşılamada büyük bir rol oynamaktadır. Van Büyükşehir Belediyesi'nin bu kararı spor alanındaki gelişmeler için umut verici bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Cumartesi 14.1 ° / 7.4 °
Pazar 15.5 ° / 7 °
Pazartesi 15 ° / 5.7 °