Van'da Altın Kaçakçılığı Operasyonu: 88 Kilogram Külçe Ele Geçirildi

Van'da "Ayar-2 Operasyonu", 88 kilo kaçak külçe altın ele geçirildi. Piyasa değeri 215 Milyon TL!

Van Haberleri 17.03.2024 17:55:50 0
Van
Tarih: 17.03.2024 17:55

Van'da yapılan altın kaçakçılığı operasyonunun detayları açıklandı. 

Van'da düzenlenen Ayar-2 operasyonunda büyük bir başarıya imza atıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurusuna göre, araç içerisinde gizlenmiş halde 88 kilogram yabancı menşeli kaçak külçe altın bulundu. Operasyonda 1 şüpheli kişi de güvenlik güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

YAKLAŞIK 215 MİLYON TL DEĞERİNDE

Bakan Yerlikaya, operasyona ilişkin bilgileri sosyal medya hesabından paylaşarak, ele geçirilen altınların piyasa değerinin yaklaşık 215 milyon Türk lirası olduğunu belirtti. Bu büyük miktar, operasyonun ciddiyetini ve başarısını da gözler önüne seriyor.

KOORDİNELİ ÇALIŞMA SONUCU BAŞARI

Van Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün koordinesiyle yapılan operasyon, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldü. Edremit ilçesinde gerçekleştirilen baskında, zula yapılmış ve gizlenmiş 24 ayar 88 adet kaçak altın külçe bar şeklinde bulundu. Her biri 1 kilogram ağırlığında olan altınların uluslararası kaçakçılık faaliyetlerinin bir parçası olduğuna dikkat çekildi.

YAŞADIŞI FAALİYETLERE KARŞI DEVLETİN KARARLILIĞI

Bu tür operasyonlar, yasadışı faaliyetlere karşı devletin ne denli kararlı olduğunun bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Güvenlik güçlerinin titiz çalışmaları sonucunda yürütülen başarılı operasyonlar toplumda takdirle karşılanıyor. Bu operasyonun sonuçları da göz önünde bulundurulduğunda, bölgede kaçakçılık faaliyetlerine büyük bir darbe vurulmuş olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: İHA /  Van Postası Gazetesi


Cuma 14.5 ° / 6.4 °
Cumartesi 15.8 ° / 7.1 °
Pazar 15.5 ° / 6.7 °