Van'da AFAD'dan Gençlere Deprem Bilinci: Gerçeği Aratmayan Tatbikat!

AFAD Van İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere hayati deprem bilgileri verildi!

Van Haberleri 12.03.2024 12:25:02 0
Van
Tarih: 12.03.2024 12:25

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van İl Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), depreme karşı farkındalığı artırmak amacıyla öğrencilere yönelik eğitim programları düzenliyor.

Bu eğitimlerin en yenisi Van'ın Erciş ilçesinde bulunan Mehmet Murat İşler Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleşti. 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen bu programda öğrencilere ve öğretmenlere, AFAD eğitmenleri tarafından afet ve yangın konusunda bilgilendirme yapıldı ve önemli tatbikatlar uygulandı.

EĞİTİM VE PRATİK BİR ARADA

Eğitim sırasında, deprem esnasında yapılması gerekenler konusunda "çök, kapan, tutun" prensibi anlatıldı. Pansiyonda kalan öğrencilere bu prensibi tatbik etmeleri için pratik yaptırıldı. Depremin hemen ardından odalarını sakin bir şekilde terk etmeleri ve belirlenen güvenli alanlarda toplanmaları sağlandı.

YANGIN TATBİKATIYLA GERÇEKÇİ DENEYİM

Bunun yanı sıra, kontrollü bir şekilde çıkartılan yangına müdahale etme ve bunu etkili bir şekilde yapma yöntemleri de öğrencilere tatbikatla öğretildi. Bu sayede öğrenciler, olası bir acil durumda neler yapmaları gerektiği konusunda somut bir deneyim kazandılar.

Böyle önemli eğitim ve tatbikatlarla donatılan öğrenciler, gerçek bir deprem veya yangın durumunda nasıl hareket etmeleri gerektiğini bilgileriyle hayat kurtarabilecek bilgi ve tecrübeye sahip olmuşlardır. Van AFAD'ın düzenlemiş olduğu bu tatbikatlar, can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °