Van'da 40 Hekime Özel: İstanbul Protokolüne Uyumlu Adli Muayene Eğitimi!

Hekimlere özel eğitim. Van'da adli muayene ve raporlama işlemleri güçleniyor.

Sağlık Haberleri 23.03.2024 00:21:00 0
Van
Tarih: 23.03.2024 00:21 Güncelleme: 25.03.2024 10:37

Van İl Sağlık Müdürlüğünden hekimlere eğitim. 

Van İl Sağlık Müdürlüğü, adli muayene ve raporlama işlemlerinin kalitesini artırmak amacıyla bölgede görev yapan 40 hekime özel bir eğitim programı düzenledi. Eğitim, İstanbul Protokolü ve uluslararası standartlara uyumun sağlanması konusunda gerçekleştirildi.

ULUSLARARASI STANDARTLARDA HİZMET İÇİN İSTANBUL PROTOKOLÜNE UYUM

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirilen eğitimde hekimlere, İstanbul Protokolü ve uluslararası standartlara uygun olarak adli muayene ve raporlama yapma becerileri aktarıldı. Bu eğitim, adli tıp uygulamalarında uluslararası normları benimsemek ve insan haklarına duyarlı yaklaşımları teşvik etmek için önem taşımaktadır.

İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI ÇERÇEVESİNDEKİ EĞİTİM PROGRAMI

Eğitim programa, 30 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan İnsan Hakları Eylem Planı çerçevesinde düzenlendi. Adli Tıp Uzmanı Uzm.Dr. Ahmet Güngör'ün yaptığı sunumda hekimlere insan hakları, etik ilkeler, görüşme teknikleri ve fizik muayene bulguları konularında bilgi verildi. Bu eğitimle, hekimlerin bilgi ve beceri seviyelerinin artırılmasının yanı sıra, adli vakalarda insan haklarına saygılı ve standartlara uygun hizmet verilmesi hedefleniyor.

Bu eğitimlerin hekimlerin uygulamalarını güçlendireceği ve Van'daki sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracağı bekleniyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Perşembe 16.5 ° / 9.2 °
Cuma 12.3 ° / 6.9 °
Cumartesi 14.1 ° / 7.4 °