Van Valiliğinden kuvvetli yağış uyarısı

Van Valiliği bu akşam başlayıp Çarşamba gece yarısına kadar sürmesi beklenen kuvvetli yağış için bir uyarı yayımladı.

Van Haberleri 3.10.2023 15:06:00 0
Van Valiliğinden kuvvetli yağış uyarısı
Tarih: 03.10.2023 15:09

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Valiliğinden yayımlanan kuvvetli yağış uyarısında, ağaç ve direk devrilmelerine, çatı uçmasına, ulaşımda oluşabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Van Valiliği uyarısında şu ifadelere yer verildi;
“Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu akşam (Salı) saatlerinden yarın (Çarşamba) gece saatlerine kadar Van ve Bitlis illeri ile yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Hakkari çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir.

Bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir. Yağışların, Perşembe sabah saatleri itibariyle etkisini yitirmesi tahmin edilmektedir. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece (Salı) saatlerinden yarın (Çarşamba) akşam saatlerine kadar rüzgarın batılı ve kuzeybatılı yönlerden orta kuvette, yağış anında sert, yükseklerde kuvvetli rüzgar şeklinde esmesi beklenmektedir.

Oluşabilecek ağaç/direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.”
 


 

Haber Kaynak : Van Postası Gazetesi


Salı 12 ° / 3.7 °
Çarşamba 14 ° / 4.9 °
Perşembe 15.5 ° / 6.2 °