Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda Sınır Kapısı ile ilgili önemli görüşme

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda Başkale'de bulunan Gelincik Sınır Kapısı'nın açılması konusunda gelinen son aşama ve yapılan çalışmalar hakkında görüşme yapıldı.

Van Haberleri 3.10.2023 15:46:00 0
Van Ticaret ve Sanayi Odası
Tarih: 03.10.2023 15:48

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda Başkale'de bulunan Gelincik Sınır Kapısı'nın açılması konusunda gelinen son aşama ve yapılan çalışmalar hakkında toplantı yapıldı.

İSTİŞARELERDE BULUNULDU
Van Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Başkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Aşkan, Oda üyeleri ve mahalle muhtarları; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fevzi Çeliktaş ve Ömer Yılmaz ile bir araya geldi.

Yapılan görüşmede; Başkale'de bulunan Gelincik Sınır Kapısı'nın açılması konusunda gelinen son aşama ve yapılan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

"Hedefimiz Sınır Kapılarının Açılmasını Sağlamak"
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, "Hedefimiz; İlimiz için büyük önem arz eden ve bölge halkının kalkınmasına olanak sağlayacak Başkale Gelincik Sınır Kapısı ile Çaldıran Çilli Sınır Kapısı'nı açılmasını sağlamak." dedi.

Çeliktaş, "Van'da gerçekleşen ve 2 gün süren 'Türkiye-İran Sınır İleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı'nda Gelincik ve Çilli Sınır Kapılarının açılması gerektiğini ifade ettik ve talepte bulunduk" dedi.

Çeliktaş kapının bir an önce açılmasını vurgulayan açıklamasında, "Gelincik Sınır Kapısı'nın açılması konusu iki ülke tarafından imzalanan mutabakatta yer aldı. Bu noktada bir anlaşama sağlanmış oldu. Artık İran'ın hızlı davranmasını ve kapımızın bir an önce açılmasını bekliyoruz." ifadeleri yer aldı.

"Kapının açılması için çok uğraştık"
Çeliktaş, Gelincik Sınır Kapısı'nın açılması için çok uğraştığını belirterek, "1989-1990 yılları arasında açılan ancak kısa süre sonra kapatılan Gelincik Sınır Kapısı'nın açılması için çok uğraştık, her platformda dile getirdik ve sesimizi olabildiğince gür çıkardı." dedi.

Çeliktaş, "Şehrimizin kalkınması ve gelişmesi için sınır kapıları, sınır ticareti ve İranlı turistler olmazsa olmazımızdır. Van TSO olarak bu şiarla hareket ediyor ve gerekli girişimlerde bulunuyoruz." ifadelerini kullanarak sözlerine son verdi.


 

Haber Kaynak : Van Olay Gazetesi


Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °