Van Sahipsiz Hayvanlar Birliği Türkiye’ye model oluyor

Van Valisi Ozan Balcı başkanlığında 5 ilçe belediye başkanının katılımı ile yapılan toplantıda Van Sahipsiz Hayvanlar Birliği projesi masaya yatırıldı.

Van Haberleri 6.12.2022 17:31:00 0
Van Sahipsiz Hayvanlar Birliği Türkiye’ye model oluyor
Tarih: 06.12.2022 17:32 Güncelleme: 07.12.2022 13:33

VANGÖLÜ TV ÖZEL HABER

Van Valisi Dr. Ozan Balcı başkanlığında Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri M. Fatih Çelikel'in de katılım ile  Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer ve Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari ile bir toplantı yaptı. 

Yapılan toplantıda, Türkiye'ye model olan ve Van'daki yabani, evcil, kanatlı ve tırnaklı hayvanların korunmasını sağlamak üzere kurulan Sahipsiz Hayvanlar Birliği ile ilgili çalışmalar değerlendirildi. 

Toplantı sonrasında Van Valiliği sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Vali Balcı'nın şu ifadelerine yer verildi; 

İLÇE BELEDİYELERİ BİRLİĞE BÜTÇELERİNDEN PAY AKTARACAK

Cumhurbaşkanlığı kararıyla kurulan Van Sahipsiz Hayvanlar Birliğini değerlendirdik. Van Sahipsiz Hayvanlar Birliği Türkiye’ye model olacak. İlçe belediyelerimiz birliğimize bütçelerinden yüzde 1 pay aktaracak.

VAN 4 BÖLGEYE AYRILACAK

İl merkezimizde hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezimiz var. İlimizi 4 bölgeye ayırıp saha yönetimi yapacağız. Bu birliğimiz bağımsız çalışacak. Tüm Van’da yabani ve evcil, kanatlı, tırnaklı hayvanlar korumamız altında olacak. Ne kanadı kırık bir kuş, ne ayağı sakat kedi-köpek ya da bir hayvan kalmayacak. Çünkü mahlukata şefkat bizim kültürümüzde var.

Kaynak: Vangölü TV


Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °