Van halkı emeklilikte yaşa takılanlar hakkında neler düşünüyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili önemli açıklamalarda bulunması üzerine bizler de Vangölü TV Ekibi olarak konuya ilişkin Vanlı halkına mikrofonumuzu uzattık.

Van Haberleri 23.08.2022 15:15:00 0
Van halkı emeklilikte yaşa takılanlar hakkında neler düşünüyor?
Tarih: 23.08.2022 15:19

VANGÖLÜ TV ÖZEL
“KISACA EYT NEDİR?”
8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanlar, emeklilik için gerekli çalışma yılını ve prim gün sayısını doldursa da yapılan düzenleme ile yaş şartını doldurmadıklarından emekli olamıyor ve emeklilikte yaşa takılıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili önemli açıklamalarda bulunması üzerine bizler de Vangölü TV Ekibi olarak Vanlı halkına ‘Emeklilikte yaşa takılanlar hakkında neler düşünüyorsunuz, devletin bu konuda neler yapabilir?’ diye sordu, cevapları sizler için derledik. 

“YASALAŞMASI BEKLENİYOR”
8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanlar normal şartlarda kısmi emeklilik şartlarını yerine getirdiğinde emekli olabiliyordu. Çalışmanın 2022 yılı bitmeden netleşmesi ve 2023 yılında da yasalaşması bekleniyor.

“KARAR YIL SONUNA KADAR ÇIKAR”
Konu hakkında konuşan, ismini vermek istemeyen Vanlı vatandaş, “Şimdi eğer onların hakları varsa eğer yaşları dolmuşsa onlar emekli olabilirler. Olmalılar. Buna takılanlar için ise kanunlar çıkıyor. Öyle bir şey olacak. Karar yıl sonuna kadar çıkar diye zannediyorum.” dedi. 

KAYNAK: Vangölü TV


Pazar 15.5 ° / 6.7 °
Pazartesi 16.3 ° / 8.5 °
Salı 17.4 ° / 9.9 °