Van Gölü sahil yolu ve çevre düzenlemesi ile güzelleşiyor

Van Gölü'ne arkasını dönen Vanlılar, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan 1100 dönümlük alandaki rekreasyon projesi ve "Sahil Yolu" çalışmasıları ile artık Van Gölü ile buluşturulacak.

Van Haberleri 27.10.2023 18:43:00 0
Van Gölü sahil yolu ve çevre düzenlemesi ile güzelleşiyor
Tarih: 27.10.2023 18:46

Kentte yıllardır süren Edremit Van YYÜ ulaşım aksında yaşanan trafik sıkışıklığını gidermek için alternatif yol ve kent sakinlerini Van Gölü'nün güzellikleriyle buluşturmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından "Sahil Yolu ve Rekreasyon Projesi" geliştirildi.

"DEĞER KATAN PROLERE İMZA ATIYORUZ"

Sahil yolundaki çalışmaların büyük bölümünün tamamlandığını ve Van'a değer katan projelere imza attıklarını söyleyen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı yapılan çalışmaları “Van'ın geleceği için çok güzel bir yol yapıyoruz. Yaklaşık 11 kilometrelik sahil yolu. Yolun altında da 1100 dönümlük rekreasyon alanı yer alıyor. Çocuk oyun alanları, kafe, lokanta, yürüyüş yollarıyla bölge halkının rahatça kullanabileceği, Van Gölü'nün güzelliklerinden yararlanabilecekleri harika bir alan oluyor.” ifadeleriyle anlattı.

İNSANLARIMIZIN YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRMIŞ OLACAĞIZ

Vizyon projelerden birini daha hayata geçirdiklerini belirten Balcı;  "Bu proje, Van'ımızın hayal ettiği bir çalışmaydı. Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştiriyoruz. İnşallah bittiğinde çift şeritli güzel bir yol olacak. Yaşam alanıyla Van'ımızın kültürüne, turizmine, ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Aynı zamanda kentin trafiği için bir alternatif güzergah oluşturacak. Çevre yolu projesi de devam ediyor. Bu proje de çok anlamlı ve önemli. İnşallah bu sene büyük kısmını tamamlayacağız. Önümüzdeki yıl içinde trafiğe açılmış olacak. Çevre yolu ve sahil yolunun bitmesiyle hem alternatif yol alanları açılacak hem de insanlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmış olacağız." ifadelerine yer verdi.


 

Haber Kaynak : Van Postası Gazetesi


Salı 17.4 ° / 9.9 °
Çarşamba 16 ° / 9.7 °
Perşembe 17.2 ° / 9.7 °