Van Büyükşehir'in yaptığı kapalı semt pazarlarında sona gelindi

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki pazar geleneğinin sürdürülmesi ve vatandaşların hijyenik bir ortamda alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen kapalı semt pazarlarının yapımında sona gelindi.

Van Haberleri 12.10.2023 10:47:00 0
Van Büyükşehir
Tarih: 12.10.2023 10:48

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 noktada yapılan kapalı semt pazarlarında çalışmalar son sürat devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nce kentteki pazar geleneğinin sürdürülmesi ve vatandaşların hijyenik bir ortamda alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen kapalı semt pazarlarının yapımda artık sona gelindi.

Kaba inşaatı tamamlanan ve ince işçiliğin devam ettiği kapalı semt pazarları, olası afet durumlarında ise koordinasyon merkezleri olarak kullanılabilecek. Kentte ilk defa yapılan ve 4 bin metrekare kapalı alana sahip olan semt pazarlarının içerisinde satış stantları, lavabolar, mescit, idare ve zabıta odaları gibi donatılar yer alacak.

Prefabrik olarak tasarlanan ve yapı itibarıyla dayanıklı olan kapalı semt pazarları, olası afetlerde ise koordinasyon ve toplanma merkezleri olarak kullanılabilecek şekilde tasarlandı.

Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nca yapılan 3 adet kapalı semt pazarı, İpekyolu ilçesi Yalı Mahallesi ile Edremit ilçesi Eski Cami ve Şabaniye mahallelerinde yer alıyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın girişimleriyle kente kazandırılan semt pazarlarının bu ay sonunda vatandaşların hizmetine açılması planlanıyor.

Kentin modernleşmesine katkı sunacak olan semt pazarları, hem kentteki pazar geleneğinin sürdürülmesine, hem de vatandaşlara hijyenik bir alanda alışveriş yapmalarına imkan sağlayacak.


 


Pazartesi 15.6 ° / 7.4 °
Salı 12 ° / 3.7 °
Çarşamba 14 ° / 4.9 °