Van YYÜ'de 'Uluslararası Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu' yapıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 3. Uluslararası Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu yapıldı.

Eğitim Haberleri 1.12.2023 23:51:00 0
Van YYÜ
Tarih: 01.12.2023 23:51 Güncelleme: 03.12.2023 00:37

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli sempozyum açılışına katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Öğrencileri bir araya getiren bu tür bilimsel buluşmaların çok değerli olduğuna dikkat çeken Rektör Şevli konuşmasında şu sözleri kaydetti: “Öncelikle etkinliğimize destek veren, emeği geçen başta Sosyal Bilimler Enstitüsüne, katkı sunan birimlerimize, iç ve dış paydaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bugün üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu’nun bizim için özel bir yeri bulunmaktadır. Çünkü bu tür bilimsel toplantılar öğrencilerimize akademik ortamı görme ve tanıma şansı vermektedir. Bununla birlikte araştırmalarını akademik camiayla paylaşma fırsatı da yakalayan öğrencilerimizin akademi bilinçlerinin daha da gelişmesine vesile olmaktadır.”

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin tüm akademik birimleri ile öğrencilerinin bilimsel bilgi donanımı yanında özgüvenli, kendinden emin ve kendini ifade etme kabiliyetinin gelişmesine önem verdiğini vurgulayan Rektör Şevli “Öğrenci odaklı bir yönetim anlayışına sahip olan Üniversitemiz öğrencileri daima işin mutfağında bulundurmaya teşvik etmektedir. Sözlerime son verirken sempozyuma sundukları bilgiler ile katkı sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Lisansüstü eğitimin seçilen danışman, çalışılan konu ve birçok yönden insan hayatını şekillendirdiğini ifade eden Şevli sözlerini; “Öğrencilerin lisansüstü ilgilerini ve gayretlerini artırmaya yönelik gerçekleştirilen programın hayırlara vesile olmasına diliyorum. Bilhassa vermiş olduğu kaliteli eğitim ile ulusal ve uluslararası düzeydeki araştırmaları artırmayı hedefleyen ve bünyesinde birçok disiplini barındıran Sosyal Bilimler Enstitümüz tarafından gerçekleştirilen bu sempozyuma emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum” şeklinde sonlandırdı.

Sempozyum açılışına katılan Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Bekir Koçlar ise yaptığı konuşma kapsamında öğrencilerin yer aldığı sempozyumların çok daha heyecanlı olduğunu belirtti. Koçlar konuşmasında, akademide başarılı olmanın gösterilen gayretle ve duyulan heyecanla yakından ilgili olduğunu ayrıca çözümünün zor olduğu problemlere ilgi duyan kişilerin akademik olarak daha başarılı olabileceğinin altını çizerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Sosyal Bilimler Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Halit Yabalak ise konuşmasında sempozyuma Orta Asya’dan 6 ülkenin katılım sağlandığını ifade etti. Tebliğe uygun görülen 126 bildirinin çok ciddi bir hakem ve değerlendirme süreci geçirdiğini belirten Yabalak, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Doç. Dr. Halit Yabalak moderatörlüğünde ilk oturumun yapıldığı sempozyum, 30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde çevrim içi ve yüz yüze olmak üzere iki gün boyunca devam etti.  


Çarşamba 14 ° / 4.9 °
Perşembe 15.5 ° / 6.2 °
Cuma 14.5 ° / 6.4 °